El SAT! Teatre mostra el seu projecte educatiu conjunt amb l’INS Doctor Puigvert i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats

04/05/2021 - 12:55

Els alumnes compartiran la seva experiència i la feina feta en el marc del projecte (en el marc del taller “Mètodes teatrals de creació col·lectiva”) el proper diumenge, 16 de maig a les 18h h al SAT! Teatre. Així, entitats artístiques i educatives de Sant Andreu s'alien per donar sortida a un projecte formatiu comú.

El SAT! Sant Andreu Teatre, l’Institut Doctor Puigvert i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats han impulsat un projecte educatiu que dota als alumnes de batxillerat d’arts escèniques de l’institut andreuenc d’una experiència més completa en el seu camp d’especialització. L’objectiu era que els alumnes d’aquest batxillerat, puguessin veure el ventall d’opcions que existeixen dins del món de les arts escèniques i que visquin l’experiència teòrica i pràctica al llarg del curs escolar.

El projecte s’ha organitzat en dos blocs. El primer, teòric, oferirà una píndola diverses píndoles. La primera va ser sobre la creació per parlar de la dramatúrgia, la direcció, els intèrprets, l’escenografia, el vestuari. A la segona píndola es va tocar la part tècnica: il·luminació, so, projecció i maquinària. I la tercera píndola es va parlar de la gestió i de la importància de la producció, la comunicació i la gerència.

Un cop desenvolupada la part teòrica, es va iniciar el taller de dansa adreçat als alumnes de 1r de batxillerat que ha impartit el coreògraf, ballarí i director artístic de dansa del SAT!, Thomas Noone, i el taller de teatre que va portar a terme l’actriu, directora, dramaturga i pedagoga Montse Bonet per als alumnes de 2n de batxillerat. Els resultats del projecte es podran veure a l’escenari del SAT! el proper diumenge, 16 de maig a les 18h, quan els alumnes presentaran la seva feina i el recorregut assolit de manera col·laborativa i partint des de zero. La jornada inclourà també un col·loqui per compartir vivències.

A més, el 18 de maig es faran dues funcions per als alumnes d’ESO i de batxillerat del centre, perquè coneguin de més a prop la iniciativa i l’experiència dels seus companys. Aquest any, a causa de les restriccions provocades per la COVID-19, només s’ha pogut treballar l’itinerari de teatre. De cara l’any vinent, està previst que s’imparteixi la formació completa, amb l’objectiu principal de consolidar el projecte i obtenir recursos per ampliar el programa, així com generar noves complicitats i sinèrgies amb les entitats del districte.