Les entrades pels espectacles i tallers de la FAACCC s'estan exhaurint. No te'n quedis sense!

04/05/2021 - 13:25

Tot i que no queden entrades per algunes de les activitats, encara hi ha llocs lliure en d'altres. Us deixem el llistat de totes aquelles en les quals encara podeu participar.

Creativitat crítica: pràctiques i polítiques d’aprenentatge a través de les arts

Compartim la manera en què utilitzem el Pretext Dramàtic com una forma de creativitat crítica, per convidar els participants a prendre part en un procés que acomodi però no intenti resoldre els conflictes entre les veus a partir de les quals es genera. Pretext significa “excusa”. En el nostre ús, una història compartida a través d’una sèrie de marcs dramatúrgics que ens proporciona el motor per establir converses. En aquest model de creativitat, el compromís és clau: la resolució no és l’objectiu; és deliberadament lúdic d’una manera seriosa. Per aquest motiu, el Pretext Dramàtic s’utilitza quan no és possible anar directament a la solució d’un problema.

A càrrec d’Allan Owens (University of Chester, UK i Research into Education, Creativity and Arts through Practice -RECAP-), amb la participació de David Martinez Sánchez (La Nave Va), membre del projecte Beyond The Text.

Inscripcions aquí

Gradients

Taller que introdueix als i les participants cap a un canvi de perspectiva necessari per a la realització de propostes creatives amb les persones i els llocs. El taller apropa a tothom qui hi particpi al desenvolupament de propostes creatives que vagin més enllà de la lògica del projecte o de l’acció. Gradients obre un camp de treball complex i reflexiu que, focalitzat en la riquesa dels processos de creació, s’orienta a partir de les direccions, els ritmes i els moviments (entre altres aspectes). A partir d’uns eixos d’orientació, entrarem a comprendre les múltiples qualitats que emergeixen d’un mode de fer que tenint en compte l’acció i la noacció, la visibilitat i la invisibilitat, es basa més en sentir que en mirar.

A càrrec de Marta Ricart Masip

Inscripcions aquí

Taller Ikigai 

IKIGAI és un taller que connecta la intervenció urbana i la narrativa multimèdia. És una oportunitat per a fer servir les arts performatives i eines digitals per realitzar una exploració i una cartografia urbana. És una manera per crear nous recorreguts i viure el barri des d’altres perspectives. És narrativa i acció, joc i reflexió perquè cada participant construeixi un mapa interactiu que inclogui àudio, textos, imatges, vídeos i contempli la possibilitat de trobar-se, al llarg del camí, amb alguna performance en viu.

En la cultura japonesa la paraula IKIGAI defineix la raó de ser de cada individu. També s’usa per indicar la font del valor de la vida o de les coses que fan que la pròpia vida valgui la pena. IKIGAI es refereix tant al present com a la projecció futura: tenir una meta, un objectiu, un projecte que pot ser font de felicitat. Creiem que aquest concepte es pot estendre a la ciutat com a organisme vivent. Quin és l’IKIGAI d’un barri?

A càrrec d’INCA, HOP i Pro Progressione

Inscripcions aquí

Maneres de respirar juntes

Tres projectes cul turals com són Basket Beat , Fundació Carulla / Mutare i Experimentem amb l’ART (EART) s’uneixen en el marc del Festival FAACCC per a proposar una reflexió activa al voltant de pràctiques artístiques comunitàries; amb la voluntat d’explorar quin és l’aire que les alimenta i quin és l’aire que comparteixen, però també -i sobretot- quina és la qualitat que les fa més vives i transformadores en un context social tan complex com el que estem vivint.

La jornada comptarà amb les participants i l’acompanyament de Laia Serra Sangüesa, Senén Roy i Català, Antonio Alcántara Alcántara, Carme Mayugo i Majó, i Tinta Fina.

Maneres de respirar de juntes començarà amb un dinar de traje que desplegarà sobretaula i que marca el nostre punt de partida: un espai sense presses on totes les participants puguem compartir des de l’inici fins al final les nostres savieses.

Inscripcions aquí

Espigolada urbana

Una recollida d’aliments que per algun motiu s’han quedat fora del circuit comercial i ara els recuperem de les parades del mercat, comerços, supermercats i forns de pa del barri. Caminarem juntes seguint una ruta prèviament marcada. Posteriorment pesarem tot el producte recollit i el portarem al punt d’emmagatzematge previst. Aquesta activitat ens permetrà visibilitzar tot allò que els comerços i botigues retiren dels seus aparadors i acaben llençant cada setmana.

*Inici de l’activitat a l’entrada del recinte Fabra i Coats (C/Sant Adrià, 20)
Els aliments recollits es cuinaran durant la jornada de divendres pels participants de la jornada i per algunes veïnes interessades.

A càrrec de la Plataforma aprofitem els aliments, Menjador Ca La Rosa i Desvestint Aliments.

Inscripcions aquí

Visionat i reflexió col·lectiva entorn del documental “Los Espigadores y la Espigadora” (2000) d’Agnès Varda

Què passa amb tot allò que llencem? Pot ser útil allò que no volem? Perquè hem d’aprofitar aliments?Agnès Varda construeix una mirada sobre les espigoladores, aquelles persones que viuen de la recuperació de coses que els altres no volen.

Una peça única enregistrada digitalment on la directora es converteix també en
una espigoladora que selecciona i recull imatges d’aquí i allà per a elaborar el seu retrat.

De 20.15 h a 22.00 h – Plaça Can Fabra

A càrrec de la Plataforma aprofitem els aliments, Menjador Ca La Rosa, Desvestint Aliments i Festival Protesta.

Inscripcions aquí