Biennal Ciutat i Ciència a Sant Andreu i la Trinitat Vella

27/05/2021 - 10:35

Consulta el programa d’activitats a la Xarxa de Centres Cívics i Biblioteques del Districte de Sant Andreu. Activitats gratuïtes i amb inscripció prèvia.

El segle XXI se’ns presenta ple d’interrogants i incerteses. Cada cop més, necessitem incorporar la ciència en el debat ciutadà sobre com encarar aquest canvi d’època que vivim. L’actual crisi sanitària és una més de les grans qüestions que com a societat ens cal abordar, com ara l’emergència climàtica, el dret a la salut i l’alimentació, l’envelliment digne, la igualtat, la consciència i el nostre lloc a l’univers.

Davant tots aquests reptes, la ciència guanya rellevància en les nostres vides. Tant és així que la ciutadania, les arts i les humanitats són claus per trobar respostes i generar nou coneixement. Un coneixement obert i a l’abast de tothom, però que avança més de pressa que la capacitat de comprendre on són els seus límits ètics, socials, metodològics.

La Biennal Ciutat i Ciència et porta un munt de propostes per reflexionar el coneixement, llurs potencialitats i límits des de diversos punts de vista: els avenços que marquen el futur, les seves implicacions ètiques, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere, de drets i oportunitats, la sostenibilitat del planeta.

ACTIVITAT A LA TRINITAT VELLA

Dimarts 8 de juny a les 18 h – Pati de l’Escola Ramon Berenguer III

LA CIÈNCIA I LA VIDA (CONVERSES I LA GENT)

Els espais socials on es genera, es difon i s’aplica la ciència no solen coincidir. Això té una particular rellevància en les ciències socials, on l’objecte d’estudi és el comportament humà.

Sol ser habitual que els col·lectius estudiats no arribin a conèixer el mateix producte de la recerca i que, per tant, no apliquin en la seva vida i en les seves estratègies el coneixement que aquests mateixos col·lectius han generat (algú va escriure: “què ocorreria si les plantes llegissin llibres de botànica?”).

La ciència i la vida proposa mantenir una conversa entre les persones investigadores i les investigades en el seu territori, qüestionant el seu propi coneixement i sobretot oferint-li-ho a les persones que més mereixen el seu benefici. Conversaran de desigualtat, de com la gent amb menys recursos es defensa en situacions difícils com l’actual i de com el comportament polític es veu afectat per les diferències socioeconòmiques.

Reserva la teva entrada.

 

ACTIVITATS A SANT ANDREU

Exposició: La caputxeta camina sola

CC Sant Andreu i Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra

La re-introducció de la infància a la ciutat. Exposició de petit format que vol il·lustrar la realitat de la mobilitat als entorns urbans amb un enfoc especial a la infància.

L’exposició reflexiona sobre les dificultats dels infants en la seva relació amb el medi urbà, posant especial atenció en els aspectes urbanístics, de mobilitat i culturals-educatius. Així mateix, presenta la importància del camí escolar com un espai d’assaig de l’autonomia infantil i de millora de les ciutats i també algunes iniciatives posades en marxa en diferents localitats que intenten fer dels carrers un espai més segur i amable per a la infància.

En col·laboració:  Programa de Exposiciones Itinerantes del CENEAM

 

Contacontes: Els superherois i superheroïnes urbanes

Dimecres 11 de juny – Centre Cívic Sant Andreu

En aquest conta-contes infantil els Ninots ens explicaran qui són i les aventures que viuen. A partir de les seves històries descobrirem les problemàtiques ambientals del nostre entorn de forma lúdica i divertida!

En col·laboració amb la Fundació El Milà

Lloc: Auditori CC Sant Andreu
Cal inscripció prèvia a infoccsa@bcn.cat i 933 119 953