Impuls a les superilles per pacificar els entorns d'El Sagrer i l'EMB Icària

31/05/2021 - 13:33

El Districte de Sant Andreu invertirà 140.000 euros amb l'objectiu de reduir el soroll ambiental, disminuir l'accidentalitat i generar més espais de trobada en els entorns dels dos centres educatius.

Parlar de superilles és parlar de salut, de seguretat, de qualitat ambiental i de foment de les relacions socials. Durant aquests anys s’ha demostrat que les superilles distribuïdes arreu de la ciutat s’han transformat en epicentres de socialització i intercanvi veïnal, petits oasis enmig del ciment que apropen les comunitats i ajuden a construir i millorar el teixit dels barris. Aquesta nova forma de distribució de la ciutat en la qual la ciutadania es col·loca a l’epicentre ha permès reduir els nivells de contaminació, tant de CO2 com acústica i ha posat en evidència que Barcelona te oportunitats de regeneració: pot ser una ciutat més verda, més sostenible, més i, en definitiva, més amable.

Amb la intenció de protegir les escoles i oferir als infants de la nostra ciutat entorns més segurs i més saludables, durant el 2021 s’estan pacificant els entorns de 53 escoles, que se sumaran a les 25 en les quals ja es va actuar durant el 2020. Les intervencions formen part del programa “Protegim les escoles”, que prioritza la seguretat i la salut dels infants, redueix el trànsit al carrer i reserva espais per a les persones. Les intervencions fetes durant el 2020 hauran guanyat 4.400 metres quadrats a l’asfalt. 26.000 nens i nenes i les seves famílies es beneficiaran d’aquestes intervencions. L’objectiu, a més, és que l’any 2023 un total de 200 centres escolars tinguin entorns confortables, és a dur 1 de cada 3 escoles. Segons el darrer informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els nens i nenes són els que més pateixen la contaminació. Aquesta provoca el 33% dels nous casos d’asma infantil.

Dos dels entorns escolars que es pacificaran enguany són els d’El Sagrer i l’EBM Icària, amb un cost estimat de 140.000€ i amb previsió d’execució durant el novembre i desembre del 2021. Millorar  la qualitat de l’aire, reduir el soroll ambiental, disminuir l’accidentalitat  i generar més espais de trobada, doncs, és una prioritat per viure millor. Les escoles es converteixen, així en un eix prioritari de totes les actuacions de transformació de l’espai públic per a pacificar la ciutat.