Sara Zetouni Addou, la jove dissenyadora de la Trini que va crear la campanya feminista d'autocures

02/06/2021 - 16:18

A punt de graduar-se en disseny per La Llotja, aquesta creativa ha dut a terme diversos projectes relacionats amb el barri. La coneixem amb més profunditat en aquesta entrevista.

Encara no t’has graduat i ja hem pogut veure alguns dels teus treballs per al Servei d’Interculturalitat. Com vius aquestes primeres experiències?

Molt contenta. A banda de la formació, he anat aprenent pel meu compte, sobretot en temes d’il·lustració. Tracte de compaginar tot allò que m’agrada.

Quin és el teu vincle amb el Servei d’Interculturalitat?

Un poc a través de la família i els vincles. Jo sempre he estat implicada en el Banc del temps i en Save the Children i, a través d’aquí, doncs he anat entrant en contacte amb Youssef, Fàtima, Mercè… Em van proposar fer alguna mena de col·laboració com a il·lustradora i va ser així com va sorgir la idea de donar la imatge a la campanya del recull de vivències d’autocures.

Sembla il·lusionant que comptin amb tu des del mateix barri.

Molt. És una bona oportunitat que em permet moure també la meva feina a través de xarxes i altres suports. Considero que tinc sort perquè la gent que conec de classe no està tenint tantes oportunitats. Ara, quan acabi d’estudiar, la meva intenció és treballar per poder fer calers i intentar muntar el meu projecte com a freelance.

A sobre també has estat implicada amb iniciatives com Dones amb força?

Sí, i m’ha anat molt bé perquè també m’interessa molt la costura i el disseny aplicat a les peces de roba. Intento fer més coses a nivell de barri, amb el Dani Ruiz també hi he col·laborat, per aprendre, col·laborar i anar creixent com a dissenyadora.

Com has viscut enguany el Ramadà?

Bé, com sempre. Al començament ens motivem molt per preparar plats molt típics i molt bons i després, mica en mica, ja anem fent coses més senzilles. A nivell de feina, el que implica és que canviem una mica l’horari perquè he passat a treballar més de nit. Com que ens aixequem a les 4 de la matinada per menjar, doncs ja aprofitem i ens posem a fer tot tipus de coses.