Compte enrere per donar suport als projectes que vols que s'impulsin al Districte de Sant Andreu dins els pressupostos participatius

07/06/2021 - 13:44

Ha arribat el moment de definir quins dels 20 projectes finalistes dels pressupostos participatius al Districte de Sant Andreu s'executen al llarg dels propers mesos. Entre el 10 i 20 de juny el veïnat podrà decidir-ho a través d'una votació telemàtica a l'eina de participació ciutadana Decidim Barcelona. Si necessiteu ajuda per votar o simplement voleu conèixer més detalls sobre els projectes finalistes del districte, acosteu-vos als punts de suport a la votació ubicats al Canòdrom i el recinte Fabra i Coats.

La fase de votació tindrà lloc del 10 al 20 de juny i, durant aquests deu dies, totes les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat podreu votar els projectes del vostre districte i un altre per escolar.

En aquests dos districtes podreu votar tants projectes com volgueu, amb un mínim de dos, fins a esgotar la dotació pressupostària assignada al districte. En el cas del Districte de Sant Andreu la xifra arriba als 3 milions d’euros. Val a dir que no és obligatori que exhauriu la dotació en el procés de votació.

Entre els 20 projectes finalistes del territori, la majoria es reparteixen en cinc iniciatives en àmbits educatius i en cinc iniciatives de pacificacions i remodelacions de carrers, amb una importància destacada de tres projectes sobre espais de joc infantil.

Els projectes amb més suports han estat:

  • Pacificació de l’entorn escolar de l’escola Ramon Llull, al barri del Congrés i els Indians (255 suports).
  • Renovació de la gespa del terreny de joc de l’estadi municipal Narcís Sala (183 suports).
  • Pacificació de l’entorn de l’escola Congrés Indians (175 suports).

Aquests són els 20 projectes seleccionats per a la darrera fase de votació al Districte de Sant Andreu:

Punts de suport a la votació

Els primers Pressupostos participatius de Barcelona finalitzen amb la Fase de votació, que es realitza entre el 10 i el 20 de juny. 

En aquesta fase les veïnes i veïns de la ciutat podeu escollir els projectes que finalment s’executaran en cadascun dels 10 districtes de Barcelona en el període 2021-2023.

Per participar en la votació dels Pressupostos participatius, és necessari:

Cada persona pot votar els projectes de, com a màxim, 2 districtes de la ciutat: el districte d’empadronament i un altre districte a escollir lliurement. En cas de votar només a un districte, podeu escollir si opteu pel districte d’empadronament o pel districte que escolliu.

En cada districte, es poden votar tants projectes com considereu oportú, a partir d’un mínim de 2 projectes, i fins a exhaurir el total del pressupost assignat al districte. Tot i això, per emetre el vot no és necessari esgotar tota la dotació pressupostària assignada.