Aportem propostes al Pla d’infància per garantir els drets d’infants i adolescents

21/06/2021 - 09:36

Ja està obert el procés participatiu per elaborar el Pla d’infància 2021-2030, el marc de planificació i transversalització de les principals polítiques que afecten la infància i l’adolescència a la ciutat de Barcelona.

Amb visió de full de ruta 2030, el proper Pla d’infància de la ciutat pretén identificar els reptes per assolir i les actuacions més rellevants, i s’elaborarà i actualitzarà, de manera participativa, la qual cosa suposa un salt de les polítiques municipals adreçades a la infància.

El procés participatiu #PlaInfànciaBCN té l’objectiu de posar a debat una proposta d’estructura de pla sobre la base de drets i reptes identificats, per tal de contrastar-los tenint en compte les necessitats de la infància i l’adolescència i consensuar una estructura de pla que permeti identificar les actuacions clau per seguir impulsant o desenvolupant en els propers anys.

La informació, debat i contrast es farà amb els diversos agents implicats, com ara el grup motor del pla, la Comissió Transversal, entitats d’infància, el Consell Assessor, els districtes i, per descomptat, els infants i la ciutadania en general.

Com es pot participar en el nou Pla d’infància?

Al procés participatiu hi trobareu un document marc sobre els drets i reptes d’aquest proper pla, un resum de les trobades que ja s’han fet i set debats en línia que s’articulen al voltant dels drets dels infants: salut, educació, vida digna, família, protecció, participació i interès superior.

Durant aquesta fase de debat, que es desenvolupa fins al 5 de juliol, la ciutadania i les entitats poden fer arribar els seus suggeriments i aportacions respecte als diversos drets i reptes dels infants identificats en el primer esborrany del Pla d’infància 2021-2030.

I després: incorporació de les propostes al pla

Les aportacions recollides les valorarà el personal tècnic de l’equip redactor dels treballs durant la fase de retorn, a fi de determinar la seva possible incorporació al document final. També s’el·laborarà un informe de conclusions del procés participatiu i se celebrarà una sessió de retorn amb la comissió de seguiment del procés.

A finals de juliol, es durà a terme la incorporació de les propostes tècnicament validades al Pla d’infància i s’establirà el seguiment dels compromisos adquirits.