A més de millorar l’oferta actual d’habitatges públics a la ciutat, l’acord vol fomentar l’eficiència energètica, la regeneració urbana, la lluita en favor de l’acció climàtica i la inclusió de serveis socials. Així, també preveu la construcció d’escoles bressol, equipaments de proximitat per a joves i persones grans i patis i espais de trobada.
Pel que fa a l’eficiència energètica, tots els habitatges tindran un rendiment energètic d’almenys un 20% més que el mínim exigit per la normativa espanyola per a la construcció residencial, i això suposarà un estalvi energètic equivalent al consum anual energètic de 70 llars.
Més habitatges i més innovadors
Entre les onze promocions incloses en aquest acord es troben alguns dels projectes més innovadors realitzats fins ara a la ciutat. És el cas, per exemple, de les dues promocions de 135 habitatges de fusta prefabricada a les Casernes de Sant Andreu o la promoció de 40 allotjaments temporals APROP que es construiran a partir del reciclatge de contenidors marítims al barri de la Bordeta.
La banca pública europea té un paper clau en la construcció d’habitatge públic de lloguer social i assequible i, ara, encara més. Aquest nou acord forma part del paquet de mesures europees per fer front a la pandèmia i se suma al del 2017, que va permetre finançar la construcció de 1.570 habitatges públics.
El projecte contribuirà a crear més de 570 llocs de treball anuals durant la fase de construcció.