Activitats d'estiu al Canòdrom

02/07/2021 - 10:58

El mes de juliol ha arribat carregat d’activitats al Canòdrom: no només comença el cicle de cinema Grades Obertes sinó que també s'hi podran veure documentals de Hedy Lamarr i fer altres activitats presencials on s’entrecreuen els llenguatges digitals, la mirada crítica dels videojocs, la participació jove i l’expressió artística i tecnològica. També comencen les visites guiades pel Canòdrom, on es recupera la memòria històrica d’un dels espais més emblemàtics del barri i la ciutat

📽️ Docs Hedy Lamarr: Cicle de cinema

Projecció de Bombshell i Coded Bias

Hedy Lamarr és el nou cicle de cinema documental del Canòdrom, en el qual a través de diferents propostes s’aborden els desafiaments que ens planteja la tecnologia en termes de drets humans i activisme digital.

👉 9 de juliol Bombshell: La història de Hedy Lamarr, documental dedicat a l’artista i tecnòloga que dona nom al cicle. Hedy Lamarr va ser una de les dones més fascinants del segle XX. Estrella de Hollywood i inventora, va patentar un sistema secret de transmissions de ràdio, que actualment s’utilitza per als sistemes de xarxa Wi-Fi.

👉 16 de juliol Coded Bias de Shalini Kantayya. Un dels documentals més importants de l’any, en el que es planteja una qüestió fonamental de la intel·ligència artificial en l’actualitat: els algoritmes i les discriminacions que generen. Presentació a càrrec de Algorights i PhyLadies.

📅 9 i 16 de juliol, 21.30h

📍 Presencial

🔗 Inscripció

 

🎮 Serious games: els videojocs més enllà de l’entreteniment

Conferència amb Oscar García Pañella

Els videojocs van molt més enllà de l’entreteniment. Són eines immersives que ens permeten entrar de ple en qualsevol temàtica, com educació, turisme o salut. Oscar Garcia Pañella ens introduirà al disseny de serious games o jocs aplicats, que eduquen en certes competències alhora que impulsen a un canvi de comportament.

Amb la col·laboració de GameBCN.

📅 Dilluns 6 de 18.30 a 19.30h

📍 Via streaming

🔗 Link a l’activitat

 

🎨 Canòdrom Street Art

Mural participatiu jove

Les joves i els joves del barri del Congrés i els Indians i voltants comencen un procés per decidir què volen que hi hagi a l’espai públic proper al Canòdrom. Un moment per repensar com volem que sigui el barri, on la intersecció entre la memòria🏘️ les noves formes d’expressió digital👾 i la mirada jove 👀 s’hi trobin.

Amb la col·laboració d’Espai Jove Garcilaso.

📅 Dimecres 7 i 14 de 18 a19.30h, dimecres 2 de 17.30 a 20.30h

📍 Presencial

🔗 Inscripció

 

🎥 Escena Digital

Taller de video-dansa

Les tecnologies travessen totes les esferes de la nostra vida. També els cossos. El projecte resident al Canòdrom BIONICAS ens proposa explorar les possibilitats de la video-dansa a través de l’aproximació a l’ús de dispositius escènics, com càmeres, micròfons i altre programari.

📅 Divendres 9 de 18.30 a 19.45h

📍 Presencial

🔗 Inscripció

 

💥 L’impacte de la inclusió en el món dels videojocs

Taula rodona sobre identitats dissidents

L’aposta de crear personatges més diversos en els videojocs sovint genera una allau reaccionària a través de les plataformes digitals i les xarxes socials, amb missatges que escalen fins a l’odi o l’assetjament. A què s’enfronten els estudis quan plantegen relats amb personatges no normatius? I les persones usuàries que ho defensen?

Amb Lidia Chia de King, Naril Alvarado de Fictiorama Studios, Diana Gonzalez de Scopely Games i la investigadora Beatriz Villarejo. Col·labora GameBCN.

📅 Dijous 8 de 18.30 a 19.30h

📍 Presencial i per streaming

🔗 Inscripció

 

🐶 Coneix el Canòdrom

Visites guiades per descobrir-ne la història

L’hipòdrom dels pobres🐎, el casino dels desposseïts. 💸 Com funcionava i què va suposar el Canòdrom pel barri de Congrés-Indians? Recuperem la memòria de l’edifici a través de visites guiades gratuïtes.

🗓️ Dijous i divendres de juliol, 18 o 19h

📍 Presencial

🔗 Inscripció

 

🔒 Comunitats en xarxa

Escola Canòdrom

Vols dinamitzar la teva comunitat i et preocupa la privacitat de les teves comunicacions? Vols fer servir eines digitals, però no vols caure a les mans de les GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft)?

Amb aquest cicle de tallers aprendràs quines eines lliures pots fer servir a la teva associació o col·lectiu, com podem difondre les activitats de manera responsable tècnicament, fomentant la col·laboració i la cooperació, fent servir solucions tecnològiques lliures i obertes.

📆 1, 8, 15 i 22 de juliol, 17:30 h

📍 Presencial

🔗 Inscripció