Saps en què consisteix el servei Transforma't Bon Pastor?

21/07/2021 - 12:46

La proposta Transforma't Bon Pastor neix el 2017 de la necessitat de potenciar la capacitació en eines de Gestió Alternativa de Conflictes per a garantir una millora de les relacions en la convivència al barri.

És un projecte per la millora de la convivència i la cohesió social al barri del Bon Pastor. Promouen la inclusió a la vida del barri, alhora que es fomenta també el coneixement de les diferents realitats culturals del barri. L’objectiu de la iniciativa és generar vincles per poder treballar, a través d’aliances, aquells conflictes que puguin afectar el seu benestar. Dintre de la prevenció promouen accions comunitàries perquè el veïnat s’impliqui. El servei, no obstant, està dedicat a tot veí que necessiti acompanyament en qualsevol qüestió.

La idea d’aquest projecte surt de la demanda d’entitats i veïnat, en les trobades amb tècnics i gerència del Districte de Sant Andreu per abordar la convivència real que necessita la cohesió a la vida associativa de barri. És el Districte de Sant Andreu qui acaba donant forma a les necessitats recollides i demandes expressades per fer un projecte que tingui coherència dins de la línia comunitària estratègica dels barris de l’Eix Besòs.

Hi trobem la comissió de joves, la comissió de la dona i la comissió del veïnat que treballen conjuntament amb els responsables actuals del projecte el Rafael, el Juan i la Verònica, integrants de la comunitat gitana.

Al juliol i l’agost podeu trobar les següents activitats al pati de la Biblioteca de Bon Pastor a les 18h:

Dilluns: Jocs de taula tradicionals

Dimarts: Manualitats

Dimecres: Jocs de rol amb la col·laboració del grup de joves (amb inscripció prèvia)

Els dijous es dediquen a fer una activitat anomenada “vecino baja tu silla” (amb inscripciò prèvia) que es tracta de compartir questions relacionades amb el barri i cada setmana té un punt de trobada diferent que es pot consultar a l’Instagram i al Facebook oficial del servei

Divendres: Entrevistes a gent gran on, en format de podcast, relaten experiences del barri.

També tenen una última activitat anomenada “Ladrón de libros” que és un joc d’enigmes obert al barri. Acostumen a penjar les pistes online a la pàgina web del seu Facebook.

Poden contactar amb el servei al telèfon 621 26 46 28, a l’instagram @transformat_bonpastor o al Facebook: Transforma’t Bon Pastor

Les persones que no tinguin xarxes socials poden deixar la seva demanda al CC Bon Pastor.