El programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat” tanca el curs 2020-2021 promovent els hàbits de vida saludables a les escoles

02/08/2021 - 13:41

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha promogut un any més el programa educatiu per a primària i secundària “Mengem sa, mengem de mercat” amb l’objectiu de difondre els hàbits de vida saludable i donar a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles. 

Durant el curs 2020-2021, malgrat la pandèmia de la Covid-19, el programa ha pogut continuar fent les visites guiades als mercats de Barcelona d’una manera més gradual amb un màxim de 10-12 infants per visita i garantint totes les mesures de seguretat. A més, s’ha obert l’opció d’oferir visites en format streaming, on a través d’un directe, l’alumnat ha pogut seguir gaudint d’una ruta pel mercat acompanyat d’un educador/a que els ha explicat diversos conceptes i animat a interactuar i a exposar els seus dubtes via online.

La finalitat del programa educatiu és transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i, a les seves famílies, juntament amb els avantatges de la pràctica de l’esport com a factor imprescindible per mantenir una vida saludable

En les visites, el director o directora del mercat rep a les escoles visitants i els hi fa una introducció sobre la història i característiques de l’equipament. Després són els mateixos professors i professores, en el cas d’educació infantil, o els dinamitzadors qui completen la visita explicant temes diversos sobre els aliments, les parades o el tipus de comerç.

En aquest sentit, durant aquest any s’han realitzat 113 visites -presencials i virtuals- als Mercats de Barcelona, provinents d’escoles públiques, concertades, privades i cicles formatius. Pel que fa al nombre d’alumnes, prop de 2.300 han visitat els mercats: 1.274 de primària, 475 d’educació infantil, 394 de la ESO i 141 de cicles formatius. 

Els mercats Bon Pastor, Carmel, La Mercè, Llibertat i Sant Antoni han estat els més visitats i durant aquest curs han augmentat el nombre de visites als mercats de Barceloneta, el Bon Pastor, el Carmel, L’estrella i Provençals. Altrament, les escoles dels districtes de Sant Martí, Horta-Guinardó, Gràcia i Eixample, són les que han fet més visites als mercats. 

Les visites als mercats de la ciutat durant aquest curs han estat valorades de forma molt positiva per part de les escoles. Enguany la puntuació que han atorgat ha estat de 4,42 sobre 5.

A partir del curs vinent, s’obriran diferents activitats per les escoles, com el programa educatiu de Menjo de Mercats, la participació a l’activitat ‘Ara, aquí’ i els projectes d’Aprenentatge i Servei: ‘Menja’t el món i mercats per la Porta gran’. 

El programa educatiu “Mengem sa, Mengem de mercat” compta també amb un scape room virtual, El rellotger, on els infants hauran de recórrer els diferents mercats de Barcelona per trobar a l’únic rellotger capaç de tornar a posar en marxa els rellotges dels mercats. 

Les escoles interessades ja poden reservar la seva visita.

 

Més informació