Mor l'actor andreuenc Jordi Rebellón

09/09/2021 - 10:39

L'intèrpret, recordat sobretot pel seu paper del Doctor Vilches a Hospital Central però amb una llarga carrera a cinema, teatre i TV, ens ha deixat amb 64 anys per un vessament cerebral. Nascut a Sant Andreu de Palomar, va estar vinculat a grups de teatre del barri fins que la feina i l'èxit professional el van portar a establir-se a Madrid. Tot i això, sempre va seguir vinculat al barri perquè la seva mare, Paquita López, va seguir vivint fins la seva mort, succeïda fa sis mesos, a la rambla de Fabra i Puig.

Jordi Rebellón venia d’una família ja molt vinculada al teatre amateur. El seu pare va ser qui el va a empènyer a pujar a les taules i va passar per l’escenari d’Els Lluïsos, el Casal Catòlic i, sobretot, per la Societat Cultural i Esportiva La Lira. De fet, una de les darreres activitats que va fer relacionades amb Sant Andreu va ser prologar el llibre “La Lira. 150 anys fent poble”, editat el 2020 per commemorar aquesta efemèride.

En aquest pròleg repassava la seva relació amb el teatre amateur del barri que va ser l’avantsala del que vindria després. Amb 30 anys, Rebellón va decidir deixar la feina estable que tenia com empleat de banca i apuntar-se a l’Escola d’Actors de Barcelona per dedicar-se a allò que li agradava de veritat.

La seva primera aparició pública va ser en un parell de capítols de Barrio Sésamo. Després va convertir-se en una de les cares habituals de la televisió. Primer a Catalunya, amb el seu paper de Comisario Terol a Estació d’enllaç. Després a l’estat, amb el seu pas per sèries com Médico de Família, Cuéntame i, sobretot, Hospital Central. El rostre de Jordi Rebellón va quedar per sempre vinculat amb el personatge del doctor Vilches que va intepretar durant 12 anys en una de les ficcions més llargues de la televisió espanyola: se’n van gravar 20 temporades, en les quals va intervenir en 256 capítols.

Tot i el seu èxit a televisió i les seves incursions en el cinema (El complot dels anells, La febre de l’or, GAL…), mai va abandonar el teatre. Tot just ara, es preparava per tornar als escenaris el mes d’octubre amb Comedia sexual de una noche de verano, adaptació d’una obra de Woody Allen, que ja no veurà la llum.

Després que es conegués la notícia, molts companys i companyes de professió han volgut plorar la seva desaparició a xarxes socials. És el cas de Lolita, Luis Merlo o Santiago Segura, entre molts altres.