Parcs i Jardins plantarà més de 700 arbres al barri de la Trinitat Vella en els propers tres mesos

01/10/2021 - 13:04

Els treballs de reforestació del barri de la Trinitat Vella ja han començat. Des d’ara i fins al 31 de desembre d’enguany, Parcs i Jardins preveu plantar 738 arbres nous a diferents zones que limiten amb les vies ràpides que envolten el barri.

Les espècies d’arbre que es plantaran són xiprer, saboner de la Xina, grevillea, pollancre i fals pebrer. Pel que fa les zones on es plantaran fora del parc de la Trinitat, són les següents: via Barcino – camp de futbol, via Barcino – Cal·listènia i el torrent de la Perera. Aquestes actuacions, que eren una petició veïnal, formen part del Pla de barris i tenen un cost de gairebé 293.000 euros.

El projecte també inclou la tala i substitució dels exemplars morts o decadents i la rehabilitació i l’adaptació de la xarxa de reg existent en aquells punts on sigui necessari per garantir la supervivència dels arbres.

Es preveu l’arrabassament de 82 arbres morts o en estat de senescència. Els arbres se substituiran en virtut dels motius següents: arbres que causen problemes de seguretat, arbres morts i arbres estèticament irrecuperables, debilitats i en procés de decadència. Es plantaran també totes les posicions d’arbrat que estiguin buides.