Menú de tardor: aliments de temporada saludables i de proximitat

06/10/2021 - 17:24

La proposta gastronòmica del Menú de les Estacions, una iniciativa de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, es renova amb l’inici de la tardor amb plats que inclouen aliments de temporada i de proximitat, com bolets, moniato, sorell, mongeta del ganxet, coliflor o magrana. El nou menú, dissenyat per tres escoles d’hoteleria i el xef Víctor Quintillà, es podrà degustar en més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, que podran oferir-lo sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina.

Alimentació saludable i sostenible les quatre estacions

L’objectiu del Menú de les Estacions és oferir idees i receptes per promoure una alimentació saludable i sostenible que es fonamenti en productes de proximitat i de temporada, a més d’impulsar l’economia local i la restauració.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres projectes que es duen a terme en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, com la promoció de menjadors escolars més sans i sostenibles o la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, que té lloc del 14 al 24 d’octubre.

Menú de tardor

La presentació del menú de tardor s’ha dut a terme al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, ja que Barcelona, Capital de l’Alimentació Sostenible té abast metropolità. Les receptes que formen part del menú han estat elaborades per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). A més, en la presentació d’avui hi han participat el xef Víctor Quintillà, cuiner i propietari del Restaurant Lluerna de Santa Coloma, amb una estrella Michelin, i l’Escola de Restauració de Santa Coloma.

Els caps de cuina i dos estudiants han elaborat quatre plats amb productes típics de la tardor que, a més, són de comerç de proximitat: arròs melós de coliflor, sorell al forn amb patates i allioli, bolets saltats i en conserva amb fruites seques i tomàquets i sopa freda de castanyes amb fartons.

Els plats del menú de tardor es podran degustar en més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya, que podran oferir el menú sense modificacions o adaptat a l’estil de cuina i la carta de preus de cada establiment.

A més, al web d’Alimentació Sostenible es podran consultar les receptes que formen part del menú per elaborar-les a casa.