28a edició de Ciutat Flamenco

07/10/2021 - 13:27

El Taller de Músics de Sant Andreu impulsa, amb l’Institut del Teatre, l’ESMUC i L’Auditori, dues produccions pròpies a la 28a edició del festival.

Barcelona serà la protagonista d’aquesta 28a edició de Ciutat de Flamenco del 15 al 24 d’octubre. No només ret homenatge a la Ciutat Comtal, sinó també a tot el Mediterrani que ha sigut musa i testimoni de grans referents del flamenco universal.

La programació tindrà lloc en diferents sales, tal com l’Apolo i l’Auditori, entre altres, amb noms en el seu cartell de la talla d’Antonio Canales, Rosario La Tremendita, Diego del Morao o Queralt Lahoz.

Enguany se celebrarà el l I Certamen Internacional de Guitarra Miguel Borrull, el 15 i 16 d’octubre de la mà d’un concert orquestrat per Dúo de Mar, una masterclass, conferències i exposició de guitarres, llibre i cordes. A més, acollirà la Final del Concurs Internacional de Guitarra Flamenca.

L’espectacle Mediterráneos, inspirat en l’obra de Joan Manel Serrat, s’inaugurarà el 17 d’octubre a la sala Apolo i estarà produït pel Taller de Músics en col·laboració amb l’Institut del Teatre. El 18 d’octubre serà el torn de La Lorena Oliva amb el seu espectacle Nuclear al Centre Artesà Tradicionàrius, seguit per la Companyia Maise Márquez, el dimarts 19 d’octubre. El mateix centre ens oferirà el 20 d’octubre Tremenda, de la Rosario La Tremendita i, finalment, serà el torn del Diego Agujetas i el Pepe del Morao el dijous 21 d’octubre. El divendres 22 d’octubre es donarà vida a alguns dels temes més representatius de Paco de Lucía a l’Auditori, amb el concert Suite de Lucía que és una coproducció del Taller de Músics de Sant Andreu, L’Auditori i ESMUC seguit per Diego del Morao, el dissabte 23 d’octubre al Casino l’Aliança de Poblenou.

D’altra banda Ciutat Flamenco ens porta, per tercer any consecutiu, el Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, un espai on investigadors de tot el món exposaran i debatran sobre tres línies de coneixement principals: la dansa flamenca, l’etnomusicologia i la pedagogia en el flamenco.  Comptarà, també, amb un concert de clausura per part del Tablao de Músics i el festival oferirà també quatre dies de masterclasses.