L’Emergència Lingüística arriba al Districte de Sant Andreu

08/10/2021 - 11:13

Un any més, Barcelona celebra la 26a Setmana de la Ciència, i en aquest marc l’Aula Ambiental de Sant Andreu se suma a l’acció col·laborativa: Emergència lingüística.

L’Emergència lingüística és una campanya que s’ha organitzat per recuperar paraules que actualment estan en desús al voltant de l’alimentació i la sostenibilitat, ja que, aquest any Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Es busquen paraules caigudes en l’oblit i en perill d’extinció de l’àmbit de l’alimentació. Aquestes poden ser verbs, noms i adjectius usats en agricultura, ramaderia, pesca o cuina que avui dia no es fan servir. Hi pot participar tothom, grans i petits i contribuir a recuperar aquestes paraules.

Es podrà participar fins al 15 d’octubre, tantes vegades com vulguis tant en català com en castellà!

Per penjar les paraules en català cal que facis clic aquí i en castellà aquí.

Entre l’1 i el 28 de novembre, aquestes paraules es donaran a conèixer a través dels canals oficials de Barcelona Ciència i dels equipaments dinamitzadors: centres cívics, biblioteques i equipaments ambientals.

Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb l’Aula Ambiental a través del seu correu: santandreuambiental@bcn.cat o telèfon 650 97 61 71.