Tota la informació per viure la Castanyada i Tot Sants al Districte

28/10/2021 - 11:04

Consulta les parades de castanyes i els diferents horaris d'aquest cap de setmana.

Tots Sants és la festa de tardor més esperada, durant la qual hi ha el costum de menjar castanyes i fer panellets. Però la festivitat també és el moment de l’any en què recordem els nostres difunts i anem al cementiri a portar flors als avantpassats. De fet, el dia de Tots Sants és l’1 de novembre, moment en què es mengen les castanyes i els panellets. L’endemà, el 2 de novembre, és el dia de difunts, quan es visiten els morts al cementiri i es fan les representacions teatrals.

Per Tots Sants s’acosta el fred i els dies s’escurcen com més va més; i la natura, després de l’estiu, entra en una època de mort aparent. Per tot això, no és estrany que des de l’antiguitat moltes cultures instituïssin el dia de record dels morts entorn d’aquestes dates. De fet la festa de Tots Sants és herència d’una celebració celta. L’1 de novembre feien les festes del ‘Semain’ en honor dels morts, perquè és quan comença el període més fosc de l’any, un moment que consideraven màgic perquè creien que s’establien connexions entre els dos mons, el dels vius i el dels morts.

INFORMACIÓ AL DISTRICTE DE SANT ANDREU: 

Parades de castanyes:

📍 Passeig de Maragall, 160

📍 Passeig de Fabra i Puig, 116

Altar mexicà a Sant Andreu
En el Cementiri de Sant Andreu, just al darrere del campanar i amb la col·laboració del Consolat de Mèxic, l’Ajuntament de Barcelona, Red GlobalMX-Nodo Michoacan, l’Assemblea d’aturades i aturats de Nou Barris i l’Hort de Can Valent, s’instal·larà un altar mexicà comunitari en record a totes les persones traspassades per la pandèmia. L’altar mexicà és un element fonamental en la celebració del Dia de Morts a Mèxic. Es té la creença que l’esperit dels seus difunts torna del món dels morts per a conviure amb la família aquest dia i, així, consolar-los i confortar-los per la pèrdua. Es podrà visitar els dies 1 i 2 de novembre en horari del cementiri.

Horaris cementiris
Els dies 23, 24, 30 i 31 d’octubre, 6 i 7 de novembre, Cementiris de Barcelona amplia l’atenció personal a les oficines dels cementiris de Montjuïc, Collserola, Sant Andreu, Poblenou i Les Corts, per realitzar qualsevol tipus de consulta o tràmit. El dia 1 de novembre, en tots els cementiris, s’amplia l’horari d’atenció des de les 8.00 fins les 17.30 hores.