Antònia Brunet: "A Mirada de Dona promovem xerrades, classes per cuidar-nos i de millora física"

22/11/2021 - 11:06

Antònia, veïna de la Sagrera, forma part de 'Mirada de dona', entitat que lluita per la igualtat entre homes i dones al barri. L'entrevistem amb motiu del 25N per conèixer la seva trajectòria.

Antònia Brunet Trilla, nascuda el 17 de juliol de 1933 a l’Hospital Clínic de Barcelona i fa cinquanta-cinc anys que viu al barri de La Sagrera.

Es va casar als vint-i-un anys i va començar a treballar al bar que tenia el seu marit, experiència que comenta va ajudar-la molt a perdre la vergonya que tenia, ja que havia d’estar constantment de cara al públic i en contacte amb la gent. Després, el seu marit va obrir una botiga de mobles i quan va ser mare, es va traslladar allà. Posteriorment, va conèixer un pintor de Sant Andreu, es va aficionar a pintar quadros i va començar a vendre’ls el primer dissabte de cada mes a una paradeta a la rambla de Sant Andreu. Comenta que els seus quatre fills tenen la casa plena del seu art.

Poc temps després, gràcies a una exposició d’art al Centre Cívic de la Sagrera ‘La Barraca’, va conèixer Mirada de Dona i va decidir implicar-se amb elles, on ara forma part de la junta. A l’associació fan xerrades setmanals, classes de cuidar-se, de memòria, d’estiraments, i també fan classe d’història. A més, anualment organitzen una paradeta per recaptar diners per donar-los a La Marató de TV3.
Paral·lelament, també es va apuntar al cassal de La Palmera on fa classes de ball en línia i sardanes, i canta amb la Coral #MeToo.

L’Antònia es defineix com una persona molt familiar, que ha estat sempre molt pendent de la seva família i se sent molt orgullosa i contenta d’estar rodejada de gent que l’estima.