Cristina Vázquez: "Kotar Mestipen va canviar la meva vida"

22/11/2021 - 11:32

Cristina és veïna del barri de Bon Pastor, on porta anys implicada al projecte 'Transforma't Bon Pastor' per fomentar la visibilització del poble gitano. L'entrevistem amb motiu del 25N per conèixer la seva trajectòria.

La Cristina Vázquez De Sá, nascuda el 13 de setembre de 1983 al barri de La Mina, es traslladà amb pocs mesos de vida al barri de Bon Pastor, on avui encara segueix vivint amb els seus tres fills i el seu marit, que sempre l’ha recolzat en tots els seus projectes.

Cristina, integrant del poble gitano, relata que onze anys enrere va assistir a la seva primera trobada de l’associació de Kotar Mestipen, una associació que lluita per la promoció de la dona gitana i del seu poble sense que això signifiqui una renúncia a la seva identitat, i aquest fet va canviar la seva vida. Comenta que ha patit el masclisme en més d’una ocasió, però també la discriminació per ser d’ètnia gitana i els prejudicis que comporta.

Des de ben petita ha sigut una noia molt curiosa i amb molt interès a aprendre. Quan va acabar els estudis obligatoris va haver de posar-se a treballar, però aquest fet no la va privar de seguir documentant-se i aprenent pel seu compte, ja que la biblioteca sempre ha sigut una segona casa per a ella.

Uns anys després, va fer un curs de mediació, que afirma la va fer molt feliç perquè és una tasca que sempre ha volgut fer, i va aconseguir entrar al projecte Transforma’t Bon Pastor, un projecte que inicialment es va crear per potenciar la convivència entre la població gitana i no gitana de Bon Pastor i que es dedica a promoure la inclusió de la vida del barri, on es dedica a treballar les activitats per la dona.

La Cristina afirma que s’ha de seguir lluitant per un món més inclusiu i lliure de prejudicis, on aprenem a ser més propers els uns amb els altres.