Magda Juvé: "El meu premi ha sigut formar part de Pal·las Atena"

22/11/2021 - 11:56

Magda Juvé, veïna de Sant Andreu, ha destacat per la seva lluita pels drets de les dones. Tant és així que aquest any ha estat guardonada amb la Medalla d'Honor de la ciutat de Barcelona. L'entrevistem amb motiu del 25N per conèixer millor la seva trajectòria.

La Magda Juvé Escriu va néixer el 16 de maig de 1943 a Bellver de Cerdanya i amb l’edat de vint anys es traslladà a viure a Barcelona, al barri de l’Eixample, i als vint-i-cinc comença a estudiar Història de l’Art. Uns anys després, després de casar-se, es trasllada a Sant Andreu de Palomar, un barri que la va enamorar i on segueix vivint avui en dia.

Després d’anys assistint a diverses iniciatives pels drets de les dones, s’integra en l’associacionisme del Districte de Sant Andreu de la mà de Maria Teresa de Blas, fundadora de l’associació de dones Pal·las Atena, una associació dedicada a les dones, que va començar amb una taula rodona. Simultàniament, s’implica amb Mirada de Dona gràcies a la seva amistat amb Margarita Riera. Anys després, la Maria Teresa de Blas marxa a viure fora de Barcelona i Pal·las Atena queda una mica desactivada, sent aquest el moment en el qual Magda es posa al capdavant. Des de llavors, l’entitat ha treballat per visibilitzar la figura de les dones en diferents espais de l’esfera pública i per lluitar contra la violència de gènere.

La nostra veïna ens explica que guanyar la medalla d’honor de la ciutat fa que pensi que realment el premi ja l’ha rebut amb tot el que han fet en l’associació durant els darrers anys, amb el seu aprenentatge i el fet d’haver pogut gaudir tant.

Després de tants anys d’activisme als diferents barris del Districte, Magda Juvé afirma que la lluita feminista ha de seguir endavant i la reivindica amb una mirada global, fent encabir les dones d’arreu el món i les seves necessitats.