Participa en l'espigolat dels tarongers de Sant Andreu aquest dissabte

23/02/2022 - 12:27

Espigoladors de Sant Andreu tornaran a donar una segona vida a les taronges amargues del barri amb una recollida aquest dissabte 26 de febrer, de 10 a 13 h. Cal inscripció prèvia.

El projecte de recollir, produir i envasar la melmelada amarga del Districte de Sant Andreu, ‘La Marga‘, està ampliant el missatge sobre l’aprofitament alimentari a cada vegada més sectors de la població. Aquest dissabte 26 de febrer, tornarem al carrer per recollir les taronges i donar-los una segona vida amb la melmelada La Marga. Per poder assistir-hi, t’has inscriure en aquest enllaç.

La preinscripció no garanteix la participació a l’activitat. En cas de superar les places disponibles es prioritzarà, per ordre de preinscripció, les persones residents a cadascun dels districtes, participin de manera individual o com a membre alguna entitat.

Les taronges amargues recollides es traslladaran a l’obrador de la Fundació Espigoladors per elaborar-hi una melmelada 100% natural. Es tracta d’un laboratori d’innovació a favor de l’aprofitament alimentari que ofereix oportunitats laborals i formatives a persones en situació de risc d’exclusió social.

La melmelada, batejada amb el nom de “La Marga”, serà distribuïda a entitats socials del districte.

Respecte al consum del producte final, el laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona farà proves prèvies de la fruita i serà qui l’autoritzi. És important recordar que les taronges dels arbres fruiters de la ciutat no són aptes per al consum sense passar per un control de qualitat i seguretat alimentària.

En aquest iniciativa, duta a terme l’any passat com a prova pilot al Districte de Sant Andreu i que s’emmarca en l’Estratègia de l’Alimentació Sostenible 2030, també hi ha col·laborat el departament de Mans al Verd de Parcs i Jardins.

El projecte de ‘La Marga’ va sorgir a principis de 2021 a proposta del districte, que tenien la idea de poder aprofitar les taronges procedents dels arbres del nucli de Sant Andreu que cada any acaben llençant-se. Al febrer, diverses entitats del barri i l’equip dels Espigoladors van procedir a la recollida dels fruits dels arbres de Sant Andreu de Palomar fins aconseguir els quilos necessaris per engegar la producció de melmelada.