El Pla Comunitari Navas participa en el projecte Visualització Virtual d'Emocions Reals

24/02/2022 - 12:45

El projecte va ser guanyador de la convocatòria Beques "Premis Barcelona 2020", liderat per Espronceda - Institute of Art & Culture, i en ell col·laboren el Pla Comunitari Navas, BeAnotherLab i Lichen Innovació Social.

A través d’un programa educatiu participatiu, el projecte Visualització Virtual d’Emocions Reals ha investigat l‘impacte emocional de l’aïllament, especialment als joves del barri de Navas del Districte de Sant Andreu, amb l’objectiu d’abordar els efectes de la crisi sanitària viscuda el 2020, mitjançant tallers creatius, on s’incorporaven sessions de sensibilització emocional i sessions de cocreació i experimentació, que els van ajudar a expressar les seves emocions en diferents formats audiovisuals i de realitat virtual.

Aquest projecte també pretenia proporcionar als participants els fonaments de les tècniques audiovisuals i de realitat virtual per animar-los a expressar-se creativament. La finalitat va ser proporcionar als joves mètodes de col·laboració imaginativa per oferir-los un projecte d’art comunitari interessant, a més d’una eina creativa útil per al futur.
Els resultats d’aquest projecte són dues obres experimentals que expressen de forma original les emocions dels joves.

La inauguració de l’exposició serà dijous 24 de 19 a 21:30 h a l’Espronceda Institute of Art & Culture situat al carrer d’Espronceda, 326, nau 4 i 5.
Després d’aquesta data, l’exposició estarà disponible fins al dimecres 2 de març de 16:30 a 19:30 h cada dia excepte diumenge.