Mesura de govern: Promoció esportiva al Districte de Sant Andreu

03/03/2022 - 12:30

La mesura es presentarà al Plenari de dijous 3 de març i vol complementar la mesura presentada a l’anterior mandat, que marcava les línies i actuacions necessàries, per dotar a les entitats esportives i escoles del districte d’espais adients per realitzar les seves activitats esportives, millorant al mateix temps els centres esportius municipals utilitzats per les veïnes i veïns del districte.

L’esport és un element fonamental a la nostra societat. Tothom té el dret a fer esport. La seva pràctica va més enllà. A través de l’esport es treballen valors com el respecte, el compromís, l’esforç o la solidaritat, ens ajuden a desenvolupar relacions socials, a generar vincles i ajuden doncs a molts infants a afrontar els reptes futurs.

A més l’esport està present al nostre quotidià concretant-se en multitud de manifestacions i pràctiques: activitats, clubs, associacions, instal·lacions, pistes poliesportives, etc… i a totes les edats. L’esport és una pràctica preventiva de moltes malalties físiques i mentals.
El Districte de Sant Andreu és molt ric en iniciatives esportives de tota mena. La pràctica d’esports com a la natació, la lluita, el hoquei, el bàsquet, el futbol, el futbol sala, la petanca, el handbol, el criquet, la gimnàstica i el patinatge , entre d’altres, han caracteritzat els nostres barris, sempre liderats per entitats que des de fa molt anys treballen en projectes socioesportius.

Aquesta mesura de govern neix de la voluntat municipal de poder concretar les accions específiques per poder promocionar l’esport als 7 barris del districte i d’afrontar les necessitats d’espais d’una forma planificada tenint en compte a tots els col·lectius.