Inauguració del projecte ENACTIU!: homenatge a la gent gran

11/03/2022 - 14:08

Aquest projecte artístic està orientat a la gent gran del Districte de Sant Andreu enfocat a la visibilització de les persones grans que promou una actitud molt positiva i activa.

ENACTIU! és un projecte impulsat pel Districte de Sant Andreu, conjuntament dissenyat i produït per B-Murals Centre d’Art i Rebobinart. L’equip va començar a treballar durant el mes de novembre, aconseguint històries de vida que van servir d’inspiració per la creació d’una obra mural i d’una instal·lació expositiva a la plaça d’En Xandri. Aquestes històries es poden escoltar amb unes creacions sonores que ens endinsen en l’univers de cadascuna i cadascun dels participants.

L’acte ha comptat amb la benvinguda de la regidora presidenta, un petit concert de la Coral del Casal de Gent Gran Bascònia, l’explicació de l’artista muralista, l’entrevistador i la fotògrafa, que han fet possible el projecte, a més dels representants dels casals i associacions per la gent gran.

Montse Benedí, presidenta regidora del districte de Sant Andreu, ha donat la benvinguda i ha volgut recordar que aquest projecte ha estat un homenatge a les persones grans, aquelles persones que ens han donat i ens donen tant cada dia, que ens ajuden a créixer amb la seva experiència i expertesa.

Tot seguit, els artistes han explicat el projecte:

El Mohamed, un pintor muralista que fa anys treballa al carrer, va tenir la idea de resumir l’energia de totes i tots els participants en dues imatges, donant moviment i color a una generació que encara té molt més a dir.

El Carlos, productor del collage sonor, va fer el muntatge dels relats d’aquestes persones de més de 68 anys, veïnes de Sant Andreu, i comenta que “va ser un amor a primera escolta”.

La Laura, fotògrafa, va captar en imatge les històries a explicar de les persones implicades en el projecte, en 12 fotografies i agraeix als participants per haver-la deixat participar en les seves vides.