Ruta històrica sobre Sant Andreu de Palomar i la Casa Bloc

22/03/2022 - 13:02

El pròxim 26 de març es farà la ruta històrica en el marc del programa «Memòria de les lluites per l’habitatge»!

El programa «Memòria de les lluites per l’habitatge» neix per estudiar, difondre i reivindicar els moviments i les persones que han desenvolupat estratègies col·lectives per la defensa del dret de l’habitatge a la ciutat. És una iniciativa impulsada per la Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha treballat amb les entitats i els veïns i veïnes que participen en les Taules de Memòria dels deu Districtes de la ciutat.

En aquesta ruta podrem conèixer un bloc d’habitatges obrers, amagat entre els carrers de Sant Andreu, que són un petit tresor: la Casa Bloc. Cinc edificis disposats en forma de S que van trencar amb el concepte d’habitatge social i que s’han convertit en un dels millors exemples d’arquitectura racionalista del segle XX.

Si vols enriquir-te amb la història de Sant Andreu de Palomar, et convidem a fer la inscripció prèvia per acudir a la ruta històrica del barri, que tindrà sortida el 26 de març a les 11 h a l’escola Ignasi Iglèsias, al carrer del Cinca, 95.