Les dones del mocador verd: La lluita per unes pensions de viduïtat dignes

28/03/2022 - 13:55

Presentació de la publicació: Les dones del mocador verd. La lluita per unes pensions de viduïtat dignes - Història de l'Associació Ciutadana pels Drets de les Dones a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra

Fa vint anys un grup de dones es va unir per crear l’Associació Catalana pels Drets de les Dones i va presentar al Congrés dels Diputats més de 700 mil firmes per demanar unes pensions de viduïtat dignes. Malgrat no obtenir els resultats que volien, no van defallir i l’any 2001 van començar a manifestar-se a la Plaça Sant Jaume. Des de llavors (exceptuant el parèntesi ocasionat per la pandèmia), el 25 de cada mes la plaça s’omple de dones lluitadores que reclamen unes pensions de viduïtat que les permeti viure amb uns mínims de dignitat.

El dimecres 30 de març es farà la presentació d’un llibre que fa un recull dels manifestos i la història de la lluita d’aquesta entitat per unes pensions de viduïtat dignes.

A les 11:30 h començarà l’activitat a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra  carrer del Segre, 24 i, seguidament, s’obrirà un espai de debat mitjançant una taula rodona sobre Gent Gran i Feminismes. L’entrada és lliure i gratuïta.