Celebrat el Consell Educatiu Municipal del Districte de Sant Andreu

29/03/2022 - 14:04

La trobada va tenir lloc el passat dimecres 23 de març en l'Institut Escola El Til·ler i va servir per donar la benvinguda a les noves incorporacions a l'ens.

La trobada del Consell Educatiu Municipal del Districte de Sant Andreu, en la seva sessió extraordinària, va donar la benvinguda a les noves persones integrants que s’han incorporat a l’ens després de les eleccions celebrades al desembre de 2021. Així es garanteix el correcte funcionament d’aquest òrgan de participació del sector de l’ensenyament del Districte, que es va renovant per meitats cada dos anys.

Val a dir que, per tal de constituir la Comissió Permanent, necessària per a decidir els punts a tractar en l’ordre del dia, es necessita una persona dels diferents sectors, atès que el consell inclou direcció, docents, personal d’administració i serveis, famílies i alumnat.

En aquest sentit, les noves incorporacions han comptat amb l’agraïment per part de l’equip de govern del Districte de Sant Andreu i, en concret, de la regidora territorial, Lucía Martín.

Més informació

Els consells educatius responen a l’aspiració ciutadana d’expressar i fer operant l’interès per l’educació, mitjançant la participació de tots els sectors educatius.

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) té una singularitat especial, ja que actua com a organisme consultiu municipal respecte a l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació, i té caràcter territorial respecte al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al Consorci d’Educació de Barcelona.

La competència obligatòria del CEMB i dels deu consells educatius municipals de districte (CEMD) se centra en la funció consultiva, assessora i de demanda d’informació, i en el fet de dotar tots els consells de centre de la ciutat de Barcelona del representant municipal a cadascun dels seus consells.