L’INS Príncep de Viana recull quatre carros de productes per al banc d’aliments

29/03/2022 - 15:47

Es tracta d'una iniciativa que cada any fan al centre escolar i que gosa de molt èxit, com mostra el resultat obtingut: quatre carros de la compra plens de gom a gom de productes alimentaris de primera necessitat.

Durant deu dies del mes de març, l’institut Príncep de Viana ha estat recollint aliments per a portar al banc d’aliments de Sant Andreu (DISA Rebost Solidari de Sant Andreu). Es tracta d’una iniciativa que cada any fan al centre escolar i que gosa de molt èxit, com mostra el resultat obtingut: quatre carros de la compra plens de gom a gom de productes alimentaris de primera necessitat. L’any passat van recollir tres carros, això demostra que la implicació dels nens i nenes, les seves famílies i els treballadors/es del centre va en augment.

“Abans que esclatés la pandèmia ja dúiem a terme aquesta iniciativa, que anava acompanyada d’una visita al banc d’aliments. Amb la visita, l’alumnat entenia millor el funcionament del Rebost Solidari —quin tipus d’aliments es necessiten i perquè, des d’on arriben, com es gestiona, etc.— i es normalitzava el fet d’anar a recollir aliments”, explica Neus Pujol, una de les professores implicades en la iniciativa. Amb l’esclat de la pandèmia, però, les visites es van suspendre.

L’alumnat de 4t d’ESO ha estat enguany l’encarregat de fer el cartell a la matèria de Visual i Plàstica. A més, aquest any s’ha incentivat la iniciativa amb el repartiment de samarretes. A qui portava coses per al banc d’aliments, se’ls regalava una samarreta del centre. “La valoració que en fem és molt bona, perquè l’alumnat s’hi ha implicat. Sí que és cert que el projecte queda més enriquit amb la visita a l’equipament; esperem poder recuperar-ho ben aviat”, conclou la Neus. A la iniciativa hi ha participat l’alumnat i les seves famílies així com tots els treballadors i treballadores del centre.