Implementada l'accessibilitat per reduir la bretxa digital en els punts d'interès del Districte de Sant Andreu

30/03/2022 - 13:20

L'aplicatiu de la senyalització del patrimoni del territori compta amb un nou sistema d'accessibilitat per garantir que tothom pugui consultar la informació a través del seu telèfon mòbil.

Els punts d’interès del Districte de Sant Andreu, projecte que aglutina més de 60 espais de tots els barris amb una senyalització informativa, ja és accessible a tothom. L’objectiu d’aquesta millora és que, tant les persones amb diversitat funcional com la gent que no domina les eines digitals, puguin accedir sense problemes al contingut explicatiu de cada espai.

Per tal d’inaugurar aquesta novetat, durant diversos dies s’han dut a terme visites guiades de la mà d’una historiadora i en col·laboració amb els casals de gent gran per fomentar el coneixement dels mecanismes d’accés. Diversos grups han recorregut la senyalètica amb els seus telèfons mòbils i el suport del Districte de Sant Andreu per afavorir el coneixement digital d’aquest sistema.

Les persones interessades poden accedir a l’aplicatiu a través d’aquest enllaç.

Punts d’interès del Districte de Sant Andreu

Vols conèixer la història dels establiments andreuencs més antics? O saber quin és el passat del terra que trepitgem a diari? Per tal de gaudir de tot el contingut d’aquest projecte, només ens caldrà disposar dels nostres aparells mòbils i descarregar-nos l’APP corresponent. A partir d’aquí rebrem un avís en el mòbil quan estiguem a certa distància dels punts d’interès. Aquests estaran assenyalats per unes plaques de 20×20 que inclouen uns dispositius electrònics anomenats beacons, que són els responsables d’emetre un senyal amb la informació corresponent als diferents punts d’interés, que rebran els nostres dispositius mòbils.

L’app que permet conèixer els espais més interessants de Sant Andreu és un servei que s’engega quan un dispositiu mòbil s’apropa a qualsevol dels punts d’interès. D’aquesta manera, l’aplicatiu permet rebre una explicació de la història de, per exemple, la històrica farmàcia Franquesa o del recinte Fabra i Coats. L’app està disponible per a android a través d’aquest enllaç i també per a ios a través d’aquest altre, i és totalment gratuïta.

Sens dubte, aquesta ruta permetrà conèixer tots els racons més encantadors dels nostres barris a la vegada que descobrim dades sorprenents del nostre passat més recent.