2a Jornada de salut mental i treball comunitari al Districte de Sant Andreu

31/03/2022 - 14:08

La Taula de Salut Mental de Sant Andreu ha organitzat la segona Jornada de salut mental i treball comunitari. Una jornada oberta a tothom, que serveix de trobada per a tots els i les professionals que treballen per la salut mental comunitària.

L’Espai Josep Bota ha acollit la segona Jornada de salut mental i treball comunitari, l’objectiu del qual ha estat crear una dinàmica oberta i de proximitat que ha permès generar un espai de coneixement mutu entre els diferents serveis i professionals que treballen al territori, promoure sinergies de treball i col·laboració entre serveis i professionals i reflexionar sobre la rellevància de la intervenció comunitària per les cures.

Aquesta Jornada oberta al públic, ha començat a les 9 h amb la presentació institucional, per la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa i l’Anna Carrió, representant de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu. Seguidament, s’ha dut a terme la sessió inaugural “treball de cures i comunitat” amb els següents ponents: Activament – Hernan Sampietro, Associació Gitana de Bon Pastor – Juanito Fajardo, Centre Cívic Baró de Viver – Oscar García i CAP Bon Pastor – Anna (Nani) Vall-llosera, moderada per Jon Barrena, Xarxa Sense Gravetat.

En aquesta Jornada s’ha volgut aconseguir un treball per eixos:

  • Eix 1: Infància, Adolescència i Joventut.
  • Eix 2: Persones Adultes.
  • Eix 3: Persones Grans.

I, finalment, s’ha tractat la cura de professionals en el marc d’una ètica de cuidar, ponència per José Leal Rubio, psicòleg clínic, psicoanalista, consultor i supervisor clínic i institucional.