Oberta la inscripció per la II edició del concurs “Sant Jordi Lèsbic”

04/04/2022 - 11:08

El Centre Cívic Sant Andreu celebra la segona edició d'un concurs que pretén desmuntar els contes i llegendes tradicionals dels estereotips i dels mites!

Aquest concurs d’il·lustració està dins el marc del 26A Dia de la Visibilitat Lèsbica i es tracta d’explicar, a través de l’art de la il·lustració, la història de Sant Jordi des del prisma de les dones lesbianes.

És un concurs que està obert a totes les edats i permet participar de manera individual o col·lectiva presentant una obra original.

Les bases per participar són les següents:

  • El format en paper ha de ser DIN A3 o en format en digital: versió vectorial, PDF o JPG en alta resolució (mínim 300 ppp). Les obres presentades en un format o en una presentació diferent de les citades a les presents bases seran desqualificades.
  • Seran descatalogades les obres on es representin accions o actituds contràries als valors de la diversitat sexo-afectiva o d’identitat de gènere.
  • Les il·lustracions es poden fer en qualsevol estil o tècnica que pugui ser reproduït digitalment i imprès a color.
  • L’obra ha d’anar sense signar i, en el cas de presentar-se en format paper, cal presentar un full amb el nom de l’artista, telèfon i correu electrònic.

Del 6 al 8 d’abril el jurat, format per professionals del món del disseny, l’art i la fotografia i membres d’entitats que formen part de la Taula LGTBI de Sant Andreu, deliberarà per decidir la guanyadora fent-ho públic a les xarxes socials el divendres 8 d’abril. 

Aquest jurat tindrà en compte la qualitat de la imatge, l’originalitat i que l’obra contingui motius o imatges que puguin associar-se al col·lectiu lèsbic fent referència a la llegenda de Sant Jordi i el premi que obtindrà la persona guanyadora serà ser la imatge de Sant Jordi de les entitats que formen part de la Taula LGTBI i es difondrà a les xarxes socials del Districte de Sant Andreu, a més d’un val de dues entrades pel SAT! per veure un espectacle amb validesa fins al 31/12/2022. 

Les propostes rebudes formaran part d’una exposició al Centre Cívic Sant Andreu, del 20 d’abril al 18 de maig, i quedaran a disposició d’aquella entitat, associació o equipament que ho sol·liciti.  

El termini per presentar les il·lustracions és del 23 de març al 6 d’abril al Centre Cívic Sant Andreu, situat al carrer Gran de Sant Andreu 111 en horari de 9 a 14 h i de 16 a 21 h. Es pot presentar també enviant un correu electrònic a l’adreça infoccsa@bcn.cat amb el títol “Sant Jordi Lèsbic”.