Fem Sant Jordi al Districte de Sant Andreu

19/04/2022 - 10:27

De cara al dia internacional del llibre, us animem a apostar per les llibreries de proximitat!

El dia dedicat a la literatura es troba ja a la vora i és per aquest motiu que hem fet un recull de totes les llibreries que podem trobar a tocar de casa:

Llibreria Canales

La llibreria de la rambla Fabra i Puig, 1 està regentada per Sergi Canales, qui va adquirir-la el 1998. És una llibreria petita i tradicional del barri, amb més de vint anys i amb molta experiència i tracte professional.

Llibreria ‘Dit i fet’

Rubí Muñoz, amb una experiència de més de trenta anys en el món de les llibreries, gestiona ‘Dit i fet’ des de 2013 al cèntric carrer Balari i Jovany, 4, on abans ja hi havia una. En aquest espai de llibres, tenen una zona dedicada als llibres del territori de Sant Andreu de Palomar, on ofereixen tot el que està editat i a la venda en aquest moment.

Liberactio

L’opció del llibre de segona mà sense sortir del barri la podem trobar a la llibreria del Sergi Orea situada al carrer Hondures, 68 i és un establiment que aposta per publicacions de particulars i distribuïdores amb un preu més assequible fomentant, també, la reutilització.

Abacus

Aquest establiment, que podem trobar a Gran de Sant Andreu, 54, compta amb publicacions per a tots els gustos, des de llibres d’autors i autores més reconeguts fins a d’altres que potser no els hi fan tanta promoció i ho tenen tot distribuït per gèneres o bé idiomes.

Gokuraku Còmics

Aquesta llibreria de còmics i marxandatge americà, manga, cine i sèries està regentada per Rubén Molins i Jessica Galán i es troba al carrer Malats, 8. Els seus orígens es remunten a esdeveniments, exposicions i a una primera web en línia amb productes d’importació. Després d’organitzar la gran fira de cultura japonesa FIRA GOKURAKU al barri de Sant Andreu de Palomar, l’1 de desembre de 2018 van inaugurar la seva primera botiga física amb el mateix nom.

Llibreria Carandell

La Mari Carmen Jurado i el seu marit Andrés Moreno gestionen un dels establiments amb més solera del barri, situat al carrer Gran de La Sagrera, 94. L’espai en si és més antic, la llibreria en aquesta mateixa ubicació té una història de més d’un segle i és un dels comerços més antics del barri. Compten amb tres seccions a l’interior del local: la part de la llibreria, la de papereria i material escolar i la part de la premsa, que ha estat la incorporació més recent.

Talens

Adela González gestiona aquesta botiga al carrer Guardiola i Feliu, 5 d’ençà que els antics propietaris es van jubilar vint anys enrere. Aquesta llibreria de proximitat ha vist l’evolució del barri i s’ha adaptat a les necessitats dels serveis públics i de les persones.

Trabookaire

La llibreria més jove del districte està situada al carrer Clara Zetkin cantonada amb Berenguer de Palou i va ser oberta el desembre de 2019 per Xavi Porta i Txell Solé, que tenen un gran recorregut treballant al sector. És una llibreria generalista que ofereix molts títols per infants, una mica de juvenil i tota la part per adults, a més ha comptat amb el suport del veïnat de La Sagrera per tirar endavant el projecte.

Cooperativa La Tribu

El Marc Pons i la Dàlia Rajmil, gestionen la cooperativa La Tribu, nom amb què homenatgen l’andreuenca Elisa Garcia, sindicalista, infermera i miliciana durant la Guerra Civil Espanyola. Aquesta llibreria que podem trobar al carrer de Pons i Gallarza, 30 fa tres anys que funciona amb la confiança i el suport del veïnat. Tenen un catàleg que compta amb la meitat de títols d’infantil i juvenil i l’altra meitat, d’adult i són coneguts perquè procuren seleccionar els llibres amb molta cura.

Us animem a fer una passejada i endinsar-vos en el món literari que ofereix el Districte de Sant Andreu!