Taller: Barri estimat al Canòdrom

19/04/2022 - 13:17

En aquest taller amb la Belén Jiménez del projecte 'Una ciutat cuidadora' i l'artista Beatriz Polo, entre totes les persones participants recordarem i crearem memòries col·lectives a partir de l'experiència de la pèrdua.

El Canòdrom organitza dues sessions centrades en la memòria del veïnat:

Sessió 1 – Refotografia o meta-fotografia del barri

Dimarts 10 de maig de 10 a 13 h (Sala Margarita Salas, 1r pis del Canòdrom: carrer de Concepción Arenal, 165).

En la primera sessió es localitzaran i visibilitzaran les històries i records dels nostres éssers estimats que ja no hi són. Es farà, també, una escolta de les memòries de totes les persones i s’enllaçaran els records creant un itinerari que ho uneixi tot.

Es podrà aprendre les tècniques amb la “re-fotografia” o “meta-fotografia” per combinar fotografies antigues i imatges actuals fent servir els dispositius mòbils o fotogràfics, i es posarà en pràctica. Cal portar els records de cada persona.

Sessió 2 – Passejada per un barri de memòries col·lectives

Dimecres 11 de maig de 10 a 13 h (Sortida des del Canòdrom: carrer de Concepción Arenal, 165).

Una vegada es recopilen i comparteixen les nostres memòries, es farà una passejada pels carrers i espais que són importants per a cada persona. Es transitarà pel barri construït col·lectivament a partir de les històries compartides i es crearan “meta-fotografies”. Serà un moment per a compartir en directe les històries, possibilitant la recollida de noves imatges i vivències.

Per poder participar en el taller s’ha de digitalitzar els records, acompanyant-los d’un petit text que expliqui la imatge. Es podran digitalitzar al mateix espai del Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica a partir del 19 d’abril de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 19 h. Cada aportació contribuirà a la creació del Banc de Memòria al que es podrà participar de forma digital, a la instància de Decidim el Canòdrom, i també de forma presencial, al carrer de Concepción Arenal, 165, on es recolliran fotografies, escrits i records.

Més informació