Prepara't per l'estiu amb l’Aula Ambiental!

23/05/2022 - 09:00

L’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu et porta quatre activitats per gaudir del bon temps i començar juny amb energia!

Si vius al Districte de Sant Andreu i t’interessa el medi ambient, l’Aula Ambiental ha preparat les següents activitats per finals de maig i juny:

Descobreix la Col·lecció dels Cromos de Sant Andreu del mapa Barcelona +Sostenible – Dissabte 28 de maig a les 10.45 h a la plaça Can Fabra

L’any 2020 es va presentar l’inici de la primera col·lecció de Cromos del Mapa Barcelona+Sostenible, una eina digital que recull iniciatives sostenibles. Enguany es presenta la col·lecció completa, que alhora constitueix una nova eina educativa del Districte de Sant Andreu. Les Cooperatives Raons, Rezero i Espai Ambiental han dut a terme el projecte amb la metodologia Aprenentatge Servei amb les escoles FEDAC Sant Andreu (2020-21) i Molí de Finestrelles (2021-22). Aquests cromos estaran disponibles a partir del 16 de maig al territori i tothom hi podrà començar a jugar!​

Així mateix, convidem al veïnat gaudir d’una passejada i punt informatiu oberts a la ciutadania i professorat que volen donar a conèixer l’eina dels cromos de primera mà, com s’ha desenvolupat el projecte i els punts que en formen part.

Cal inscripció prèvia.

Taller: Renovables a la llar – Dijous 2 de juny a les 18.30 h a l’Ateneu Harmonia (carrer Sant Adrià, 20)

Quines instal·lacions d’energia renovable pots tenir a casa? És legal posar-se plaques fotovoltaiques? Et posaran una multa si ho fas?

En aquest taller resseguirem quines energies renovables podem integrar a la nostra llar, els procediments per legalitzar instal·lacions d’autoproducció elèctrica i coneixerem quins aspectes hem de valorar a l’hora de fer una instal·lació.

A càrrec del programa Carrega’t d’Energia. Coorganitzat amb l’Ateneu L’Harmonia. Cal inscripció prèvia.

Visita al centre de recuperació d’animals marins (CRAM) – Dimecres 8 de juny a les 11 h a l’Avinguda Diagonal entre els carrers Ciutat de Granada i Badajoz.

Amb motiu del dia Mundial dels Oceans, anem a fer una visita guiada al CRAM, pensada per aquelles persones amb inquietuds sobre el medi marí, la seva conservació i les accions que s’hi poden dur a terme. Visitarem les instal·lacions i els espais restringits i coneixerem en profunditat com va començar la Fundació CRAM i com funciona. Descobrirem les tasques que es duen a terme dia a dia els veterinaris, biòlegs i voluntaris i alguns casos clínics, els pacients i algunes accions que s’han fet per minimitzar les amenaces del medi marí.

Coorganitzada amb l’Aula Ambiental de Sagrada Família i El Centre de la Platja. A càrrec del CRAM. Inscripcions esgotades.

Bicicletada pel clima – Diumenge 12 de juny a les 10.30 h a la plaça Ferran Reyes.

Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient sobre rodes! Vine amb la teva bicicleta o patinet i participa en els tallers. Ens pintarem les cares d’animals, decorarem els nostres cascos i les nostres bicis i un cop convertides en fauna urbana farem una ruta en bicicleta fins a la Clariana de Glòries on hi ha preparades més activitats d’educació ambiental. Prepara’t per fer sonar el timbre de la bici per reivindicar la cura del medi ambient davant la crisi climàtica!

Coorganitzat amb l’Aula Ambiental de Sagrada Família. En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient. Cal inscripció prèvia trucant o enviant un correu a l’Aula Ambiental.

Passejada pel Besòs: residus i biodiversitat – Divendres 17 de juny a les 18 h a la Llosa de Bon Pastor (carrer d’Arbeca, 1)

Fem un passeig en família tot observant la biodiversitat del riu Besòs i aprenent de la problemàtica dels plàstics i la contaminació en els entorns naturals. Sortirem de Bon Pastor i caminarem fins a la platja de Sant Adrià, on observarem els diferents abocaments i problemàtiques ambientals que ens hi trobem. Coorganitzat amb el Centre Cívic de Bon Pastor.

A càrrec de BeOcean. En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient.

Per més informació, podeu contactar amb l’Aula Ambiental de Sant Andreu a través del correu santandreuambiental@bcn.cat o trucant al telèfon 650 97 61 71.