Més música al carrer

10/06/2022 - 18:25

El projecte Música al carrer, emmarcat dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona, experimentarà un creixement exponencial en els propers mesos.

S’ha obert el plaç d’inscripció per la concessió de 30 noves acreditacions per a músics. Actualment hi ha 80 acreditacions concedides, amb prop de 120 músics inscrits en total. Es rebran inscripcions fins al dia 22 de maigal mes de setembre es donaran 30 acreditacions més.

A més, després de l’estiu la xarxa de punts reservats per a la música en viu s’ampliarà fins a prop dels 50, distribuïts per tota la ciutat, aquesta ampliació s’emmarca en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, presentat ara fa un any. La nova mesura neix de la defensa de l’espai públic  com a un dels els escenaris principals de la vida cultural de la ciutat  i, per tant, cal garantir-ne l’accés. 

També s’estableixen diferents accions per a la protecció de la música en la normativa urbanística, com les inspirades en el principi de lAgent of Change britànic, una figura pensada, entre d’altres, per protegir les sales de música i concerts en directe davant noves promocions d’habitatges o canvis en els planejaments urbanístics.