El plenari del Districte aprova per unanimitat la Mesura de govern per implementar el Pla de Ciència

08/07/2022 - 16:24

L'objectiu és que la política municipal de ciència i universitats trobi una traducció concreta a cadascun dels barris per esdevenir un vertader vehicle que apropi la ciència a tots els veïns i veïnes.

El Consell Plenari del Districte de Sant Andreu ha aprovat per unanimitat l’aplicació de la Mesura de Govern Pla Barcelona Ciència, una iniciativa que busca millorar la realitat quotidiana dels nostres barris gràcies a la implementació d’una ciència propera que sigui útil a tot el veïnat. La societat actual es troba davant d’una responsabilitat col·lectiva i solidària per reconstruir molts dels aspectes que la pandèmia ha capgirat, bastir una realitat que entengui el futur que vindrà i que estigui preparada per afrontar els reptes que tenim al davant, posant al centre a les persones.

En aquest context, les ciutats actuals adopten un paper especialment rellevant, ja que és on es desenvolupa la major quantitat d’interaccions socials i humanes i on habita més de la meitat de la població mundial. També és en el context de les ciutats on apareixen els reptes urbans complexos als quals hem de fer front avui en dia: l’emergència climàtica, la densitat de població i el benestar social, la gestió de l’espai públic o de l’habitatge, la mobilitat sostenible de persones i productes tant a nivell local com internacional, o un envelliment actiu i de qualitat. Alhora, altres qüestions com la igualtat entre homes i dones, els nous models productius o l’alimentació sostenible requereixen també un rol actiu de les ciutats per a fer-les possibles.

És a partir d’aquestes premisses d’on naix la necessitat de la implicació de les institucions públiques com el Districte de Sant Andreu, que a partir d’ara incrementarà el treball per potenciar la millora de la qualitat de vida sempre de la mà de la ciència.