Mesures per reforçar la tinença compromesa d’animals

13/07/2022 - 16:07

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció ha aprovat inicialment la modificació de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals per eliminar l’obligatorietat de disposar d’un carnet de tinença cívica responsable (CTCR). Ara s’inicien els tràmits per al desplegament del conjunt de mesures de conducció dels gossos a la ciutat, amb l’objectiu de reforçar la tinença compromesa.

L’actualització de l’ordenança permetrà promoure el decret que establirà els espais reservats per als animals de companyia i en quines vies i zones, així com en quins horaris, els animals podran anar sense lligar. Aquests espais reservats corresponen a àrees per a gossos, àrees d’esbarjo per a gossos i zones d’ús compartit, i es disposarà d’un espai a cada barri per al lleure i el bon desenvolupament social dels animals. A més, els gossos hauran d’anar lligats a l’espai públic, excepte als espais explícitament assenyalats.

El decret d’espais per a gossos es farà un cop estigui aprovada definitivament la modificació de l’ordenança, previsiblement a la tardor. Actualment s’està treballant en l’àmbit tècnic i amb els districtes per tenir una zona d’ús compartit per barri (73 en total). La implantació, però, no es produirà fins avançat l’any 2023.