- El festival ACV, que tindrà lloc a la Nau Bostik i al recinte Fabra i Coats, reivindica la seva essència única creant el seu cartell mitjançant un procés participatiu a partir de l’escolta de més de 500 propostes.
- La programació de l’ACV vetlla per les diversitats i la paritat de gènere, i compta amb propostes musicals transgressores, inclusives i experimentals.
La sisena edició del festival Acció Cultura Viva (ACV), impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les festes de la Mercè i organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta, es durà terme el 23 de setembre a Nau Bostik i el 24 i 25 de setembre al recinte Fabra i Coats.
Com cada any, el cartell s’ha construït a partir d’una convocatòria oberta, que va rebre més de 500 propostes connectades amb la música. A partir de l’escolta de tots els projectes rebuts, la Comissió de Programació del festival va debatre i elaborar la programació definitiva. Un cop feta la tria dels i les artistes, la comissió va plantejar el disseny i la producció en relació amb la programació d’activitats, concerts, instal·lacions i la Fira Discogràfica, col·laborant amb la resta del plenari d’Acció Cultura Viva.
L’edició d’enguany vetlla per les diversitats i la paritat de gènere, i ofereix propostes musicals transgressores, inclusives, sorprenents i experimentals. Tenen un protagonisme especial grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i bandes que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor.
Programació de l’Acció Cultura Viva
Aquest any, la Nau Bostik serà la seu el divendres 23 de setembre dels concerts de La Maga, Eli Almic i Koers. I la resta de la programació estarà repartida entre dissabte 24 i diumenge 25 al recinte Fabra i Coats, on es podrà gaudir de la música de miquel i Novel Quintet, Noko Woi, Senyor Oca, Trezor, Remei de Ca la Fresca, TNDE (The Near Death Ensemble), Robot Emilio, Flamenco Metropolitan, Joana Dark, Zbabek, Nara is Neus, AMAS, Eva Fernández, Opinólogas, Som Noise i Dj Trapella.
A banda dels concerts que tindran lloc durant els tres dies de festival, el dissabte 24 hi haurà altres activitats a la Fabra i Coats: la Fira Discogràfica, amb la participació de segells independents; l’emissió de ràdio comunitària en directe, amb la participació de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona; diversos tallers, performances i el Discofòrum, un espai per escoltar, compartir i parlar de música. Aquests tallers i performances, organitzats des de la Comissió d’Activitats d’Acció Cultura Viva, es duran a terme a l’Espai Sònic, un lloc multidisciplinari i col·laboratiu, per trobar-se, habitar, compartir, jugar, experimentar, aprendre, desconnectar i reconnectar.
Què és Acció Cultura Viva?
El festival ACV és un projecte comunitari que es concep d’acord amb els principis de l’economia social i solidària, tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen. Forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, i aquest any està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Nau Bostik, Dona Cançó, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, The Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), La Clara Comunicació i altres persones a títol individual. Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a qualsevol que hi tingui interès, i es posen en comú en el plenari participatiu de l’ACV.