Barcelona i Kíiv enforteixen els seus vincles amb un conveni de col·laboració

27/09/2022 - 12:21

El 24 de setembre, l’alcaldessa Ada Colau i l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, van signar a Barcelona un acord de col·laboració que en els pròxims tres anys permetrà enfortir els vincles de les dues ciutats en els àmbits de la tecnologia, l’educació, la salut, les arts i la cultura, el turisme, el transport, la gestió de la ciutat i la seguretat pública.

L’alcalde Klitxkó, que va mantenir una reunió de treball amb Ada Colau, va visitar Barcelona amb motiu de les festes de la Mercè; la capital ucraïnesa serà la ciutat convidada de La Mercè 2023, tal com es va aprovar a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona el mes d’abril. Per aquest motiu, una delegació de l’Ajuntament de Kíiv encapçalada per Maryna Khonda, sotsdirectora d’Administració i responsable de Polítiques Socials, Comunicació Pública i Turisme, va visitar Barcelona del 21 al 26 de setembre, mantenint reunions de treball amb Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat; Laia Bonet, tinenta d’alcaldia Agenda 2030, Transició Digital, Esports, i Coordinació Territorial i Metropolitana, i Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI. La delegació també va mantenir reunions amb diversos responsables de les festes de la Mercè i de les àrees de Cultura i de Cooperació i Justícia Global de l’Ajuntament i va assistir a diverses activitats de les festes.

Des de l’inici de la invasió russa, Barcelona ha adjudicat 354.000 euros de la Crida d’Emergència per a cinc projectes que treballen sobre el terreny en l’atenció de les víctimes civils de la guerra a Ucraïna. ACNUR, Creu Roja, Farma Mundi, Pallassos Sense Fronteres i UNICEF van ser les entitats seleccionades en la convocatòria.

D’altra banda, des de Barcelona es va organitzar al juny el lliurament d’equipament i material especialitzat per a tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones, en coordinació amb Bombers de Barcelona, el Consolat d’Ucraïna a Barcelona, el Sistema Estatal d’Emergència Ucraïnès i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. El material lliurat va consistir en un camió autobomba, un vehicle autobraç articulat i diferent material especialitzat, tal com mascaretes, equips de protecció biològica, motoserres, làmpades, cascs i estacions de radio.