Coneixem la nova guia d’ambientalització per les entitats del districte!

30/09/2022 - 13:29

L’Aula Ambiental ha creat una guia per ajudar a les entitats del districte a fer esdeveniments més sostenibles.

 

L’Aula Ambiental de Sant Andreu va detectar la necessitat, per part de les entitats i associacions, de tenir més eines i recursos per poder dotar d’una mirada ambiental els seus esdeveniments.

Es qüestionaven la relació amb l’entorn dels esdeveniments festius i com poder respectar veritablement el medi ambient durant els actes. Així doncs, van decidir fer aquesta guia que dona eines per reduir l’impacte ambiental dels actes que se celebrin al districte per tal que siguin respectuosos amb el medi ambient.

En el document s’hi troben enllaços a diferents equipaments que lloguen vaixella reutilitzable o altres objectes com estris de cuina, paelles, cartells per senyalitzar les diferents papereres. Tots aquests recursos només es farien servir per a un sol esdeveniment i d’aquesta manera, utilitzant les cessions, els hi allarguem la vida útil.

En l’annex hi podeu trobar una taula d’avaluació que ajuda a fer-nos preguntes sobre l’esdeveniment que s’organitza. Hi ha qüestions més sabudes com el reciclatge de residus, però potser no ens solem plantejat la importància de senyalitzar la presència de transport públic proper o la possibilitat de fer servir un vàter sec en lloc d’un químic.

És per tot això que recomanem donar-li un cop d’ull a la guia. Qualsevol dubte o assessorament personalitzat, poseu-vos en contacte a través del correu santandreuambiental@bcn.cat o el telèfon 650 97 61 71.