Tercera edició d’“El Charco, el festival de las afueras"

13/10/2022 - 09:57

La temàtica se centrarà en reivindicar la salut mental i inclourà una programació d’arts escèniques, monòlegs i tallers durant quatre dies a partir del 20 d’octubre.

El Charco, el festival de las afueras torna a celebrar-se del 20 al 23 d’octubre a diferents espais de la Trinitat Vella. És la tercera edició del certamen, promogut per l’entitat de joves Maletas Viejas i en col·laboració amb altres entitats del barri, que porta per títol Resiliències. El cartell d’enguany és obra de l’artista i veïna de la Trinitat Vella, Sara Zetouni.

Tallers infantils, ràdio en directe, una exposició col·lectiva, teatre als balcons o monòlegs són alguns del actes gratuïts i per a diferents tipus de públics inclosos en el festival El Charco. Les propostes es realitzaran al Centre Cívic del barri, a la plaça i al CEM Trinitat Vella i a diferents carrers del barri. La voluntat del certamen és, segons els organitzadors, “descentralitzar la cultura i donar veu a projectes emergents i joves”.

A més, destaquen l’espectacle de monòlegs solidaris que dissabte, 22 d’octubre, se celebrarà al CEM Trinitat Vella. Aquest és l’únic acte de pagament —dos euros l’entrada anticipada i quatre en taquilla— i servirà per recaptar diners i destinar-los a la Fundació Pare Manel.

 

Resiliències

El fil conductor d’aquesta tercera edició del festival és la resiliència. Es vol posar en valor la importancia de la salut mental, mitjançant llenguatges diversos. En aquest sentit, l’exposició col·lectiva “Resiliències” es podrá veure durant tot el mes d’octubre al Centre Cívic Trinitat Vella i es presenta el dijous 20 d’octubre a les 18h, coincidint amb l’acte d’inauguració del festival.

“Hem convidat a 20 artistes de la ciutat a què ens expliquin com están a través d’una carta anònima que més tard hem fet arribar a una altra. Cada participant ha creat una obra artística basada en la carta rebuda. Resiliències és el resultat d’aquest experiment”.

Per més informació: asociacionmaletasviejas@gmail.com