2a diada solidària per la Marató a la Trinitat Vella

04/11/2022 - 11:27

Si vols col·laborar amb la gala solidària que realitza anualment Televisió de Catalunya per recaptar fons per a la recerca sobre un tipus de malaltia, pots passar per la plaça de la Trinitat el 16 de desembre des de les 10 h.

Aquesta serà la segona vegada que les entitats de la Trini surten al carrer per donar un cop de mà en la recollida de fons. Enguany es muntaran estands a la plaça i hi haurà música i activitats. La quantitats de diners que s’aconsegueixi es destinarà de forma íntegra a la marató de TV3. Les entitats han decidit tornar-hi després d’una primera experiència molt exitosa l’any passat, quan es van recaptar 2960 €. Per aquesta segona edició d’aquesta trobada es vol anar més enllà que l’any passat i fer partícips a comerços, escoles, equipaments, etc.

La Marató de TV3 arriba enguany a la 31 edició i es dedica a les malalties cardiovasculars, que són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. Les seves conseqüències no generen només mortalitat sinó que se suma el seu caràcter crònic en moltíssims casos, que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tots aquests aspectes les han convertit en el principal problema actual de salut pública a Catalunya.