Acte d'entrega dels Premis Sant Andreu

23/11/2022 - 09:36

El proper dimarts 29 de maig a les 18.00 h, a la Plaça d'Orfila, s'entregaran els guardons, que reconeixen projectes amb retorn al territori i la trajectòria de persones i entitats del Districte.

El premi Sant Andreu al millor projecte serà enguany per l’Associació Basket Beat: moviment, art, educació i acció social. Amb el seu projecte Sant Andreu Bota, que volen promoure processos grupals artístics en entorns d’educació formal, no formal i informal.

Basket Beat és un projecte, una metodologia i una associació amb la que s’acompanya a persones en el seu creixement personal, especialment a aquelles amb menys oportunitats, a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. La seva missió és millorar la qualitat de vida de les persones i col·lectius que acompanyen mentre promouen el pensament crític, la trobada entre persones, interpel·lar les institucions i les estructures (que també constitueixen la problemàtica social), així com promoure espais de participació al territori.

El jurat també ha valorat dos projectes més que no han guanyat el premi però s’han quedat a prop un del Club Patí del Congrés, que va aconseguir 63,36 punts, i un altre de l’Associació La Trini Solidària que va obtenir 60,40 punts. El projecte guanyador va obtenir 65,60 punts.

Pel que fa al Premi Sant Andreu especial, enguany ha quedat desert.

La distinció personal dels Premis Sant Andreu 2000 és per Isidre Gutiérrez de Tena Moragas una candidatura que va ser avalada per Salesians Sant Jordi per Navas, l’AVV de La Sagrera, la Comissió de Festes de La Sagrera i l’Associació La Sagrera es Mou. Gutiérrez de Tena és exdirector de l’IES Joan Fuster, cofundador de NASACO i fundador de l’ONG T’acompanyem 2009, que fa una funció d’ajuda a persones en situació d’atur.

Finalment, també hi haurà distincions per quatre entitats més en els seus aniversaris. Són les següents.

  • Juguem, grup de jocs de taula. 10 anys
  • Congregació Diabòlica del Congrés. 10 anys.
  • Diables del Mercadal Infernal. 10 anys.
  • Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera. 50 anys.