Una Tardor més solidària que mai al Centre Cívic Baró de Viver!

29/11/2022 - 15:26

Durant els mesos d'octubre i novembre, els veïns i veïnes de Sant Andreu han pogut gaudir de les activitats, tallers, xerrades, jornades de sensibilització, espectacles familiars, concerts, presentacions i projeccions que s'han dut a terme al districte amb motiu de la celebració de la Tardor Solidària.

El cicle ha tingut com eix central la cultura de pau i la lluita per la justícia social i global; amb especial èmfasi en la justícia ambiental; i les activitats s’han pogut seguir tant presencialment com virtualment. El tret de sortida es va donar al Centre Cívic Bon Pastor amb un concert de la Fundació Vozes, un projecte musico-social que treballa amb infants i adolescents democratitzant l’accés a la cultura. El concert va comptar amb la participació de l’orquestra del Bon Pastor.

L’acte de cloenda, celebrat el passat dissabte 12 de novembre al Centre Cívic Baró de Viver, va comptar amb una actuació de la formació Lu·La, amb un repertori de cançons originals escrites per Emanuel Sonka i Alice Marco. La jornada va ser coordinada per Bitlab, el Taller de músics i el Centre Cívic. “La gent va marxar contenta. L’únic que podem dir és que va venir gent gran que no sap ni llegir ni escriure i les cançons eren en anglès. Això va suposar una barrera, perquè no entenien la lletra”, explica María Andino, de l’Espai de Gent Gran.

L’Exposició Deixa’m en Pau!, tot un èxit

En el marc de la Tardor Solidària, a banda de l’activitat de cloenda, al Centre Cívic Baró de Viver també s’han dut a terme altres activitats, com l’exposició Deixa’m en Pau!, vinculada amb l’Espai de Gent Gran. De fet, han estat les participants d’aquest projecte les que han creat l’exposició, amb la guia dels artistes Joan Manel Pérez i Anna Vilamú Bosch.

“Què és el que a vosaltres us dona pau?”, se’ls va preguntar a la gent gran. “Venir al Centre Cívic, menjar, estar amb amics i amigues…”, explica María Andino dinamitzadora de l’Espai de Gent Gran. “Es va decidir, de manera comunitària, que faríem una festa amb música, menjar i gresca. Hi vam penjar una tela on la gent gran va deixar escrit tot allò que els donava pau i amb els missatges en vam fer unes samarretes. Quan les teníem, van tornar a venir i se les van posar. Els vam fer fotos i va ser amb aquestes fotografies que vam poder muntar l’exposició. Tothom en va quedar molt content”, conclou la María.