Els hotels d’insectes per preservar la biodiversitat a la ciutat

30/11/2022 - 12:47

L’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu organitza un taller per aprendre a preservar i fomentar la biodiversitat a la ciutat.

La biodiversitat és la variabilitat d’organismes vius, tant la diversitat dins de cada espècie, entre les espècies i dels ecosistemes. La biodiversitat té un paper molt important per l’equilibri dels ecosistemes i per tant també per obtenir beneficis per les persones com l’alimentació, la qualitat de l’aire i l’aigua, l’obtenció de matèries primes, el benestar físic i emocional…

Els insectes juguen un valuós paper en la preservació d’aquesta biodiversitat. El seu rol de pol·linització permet la reproducció dels arbres i plantes. En la natura, molts insectes, excaven galeries a terra, s’amaguen entre l’herba seca, als troncs podrits o simplement s’aprofiten de forats que han excavat altres animals per refugiar-se o per reproduir-se. En la ciutat, en canvi, trobar aquests medis on viure, és molt més complicat. Un Hotel d’insectes, intenta imitar aquests espais per tal que els insectes s’hi puguin instal·lar.

Si t’interessa la biodiversitat a la ciutat, pots consultar l’atles de biodiversitat de Barcelona. Es tracta d’una eina que recull totes les espècies tant vegetals com animals registrades a la ciutat de Barcelona. Pots consultar des de quins arbres hi ha plantats al teu carrer fins a quines espècies de papallones s’han vist al parc del teu barri: https://ajuntament.barcelona.cat/atlesbiodiversitat/ca/

A més, a més, l’Aula Ambiental ha organitzat, juntament amb SCE La Lira, un taller per fabricar un Hotel d’Insectes i lluitar així per la preservació de la biodiversitat a la ciutat:

L’Hotel d’insectes a l’hort

dimecres 14 de desembre de 18:30 a 20 h al SCE La Lira

Transformem els espais verds i omplim-los de biodiversitat amb la creació d’un hotel d’insectes. Us convidem a venir a un taller, on ens introduirem en el món dels invertebrats i insectes, descobrirem els seus beneficis i construirem un hotel d’insectes entre totes. A més, a més, podràs conèixer el nou hort urbà de La Lira.

A càrrec de L’associació Gestió Natural.

Coorganitzat amb SCE La Lira.

Cal inscripció prèvia enviant un correu a infolalira@gmail.com.

Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu santandreuambiental@bcn.cat o el telèfon 699 90 23 59.