Temporals: Art contemporani als barris

16/01/2023 - 10:04

El CC Navas i el CC Sant Andreu acullen aquest cicle que acosta la realitat de l'art contemporani actual als equipaments de proximitat.

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

Urbanismo ficción, d’Antonio R. Montesinos

La proposta consisteix en un taller de creació col·lectiva en què participaran diferents comunitats de veïns de cada districte, on es faran servir eines de la cartografia, l’urbanisme i el disseny de futurs. L’artista afirma que el pensament especulatiu permet certa capacitat d’acció sobre l’avenir i es pot aplicar com una forma més d’activisme urbà, alternatiu a la protesta o la denúncia.

Els participants en l’activitat parteixen d’un treball de camp en el qual diagnostiquen problemàtiques reals i projecten futurs desitjables que solucionin situacions concretes dels seus entorns.

CC Navas
Del 01/02 al 23/03

Los posibles, de Juan David Galindo

És una performance de llarga durada, basada en la trobada i la conversa com a experiència artística. Durant l’exposició, els centres cívics es converteixen en un espai a mig camí entre una oficina, un confessionari i un consultori en el qual es recolliran testimonis de visitants sobre quines idees i canvis s’estan gestant en la societat, i quines ruptures o retorns s’estan produint respecte al passat.

L’artista pren així el pols a l’estat emocional dels barris a través dels anhels i les visions de la realitat dels qui hi conviuen i els imaginaris col·lectius que produeixen.

CC Sant Andreu
Del 15/02 al 29/03

Del 15/02 al 29/03, de 16:00 a 20:00 h Oficina oberta:

Com us imagineu el futur? Patiu estrès climàtic, social i econòmic? La idea de l’apocalipsi us ennuvola la imaginació? No, us preocupeu: una altra fi del món és possible. Los posibles és una performance de llarga durada on la sala d’exposició es converteix en un espai a mig camí entre una oficina, un confessionari i un consultori amb l’objectiu de recollir testimonis sobre els canvis que s’estan gestant.

23/05 – 18:00 h Performance de cloenda