La nostra comissària del Calidoscopi 2023: la cineasta Carol Rodríguez

27/02/2023 - 09:17

Carol Rodríguez Colás (Cornellà de Llobregat) és directora de cinema i televisió. En els últims mesos ha treballat conjuntament amb els centres cívics, els casals de barri, les biblioteques, els casals de gent gran i llarg etcètera d'espais municipals per enllestir una programació de luxe!

Carol Rodríguez Colás (Cornellà de Llobregat) és directora de cinema i televisió. Està especialment interessada en narrar històries sobre la perifèria de Barcelona des d’un enfocament fresc i desestereotipat. En el 2021 va estrenar el seu primer llargmetratge de ficció, Chavalas, en la secció oficial del Festival de Màlaga. Allà va obtenir la Biznaga de Plata Premi del Públic, Premi millor Òpera Prima ASECAN, Premi millor pel·lícula Movistar+ i va ser nominada com a millor directora novell en els Goya 2022.

Durant el 2020 va realitzar i escriure el curtmetratge de ficció La vella lluita, produït per Mälmo Pictures i Alba Sotorra SL, candidata als Premis Gaudí 2021, Menció honorífica del jurat en Femcine i premi del públic del Festival la Gran Pantalla. En 2019 va escriure i dirigir la sèrie Bany compartit, una sitcom produïda per RTVE. Al llarg de la seva carrera, també ha escrit i dirigit documentals com Raval, plan de huída per a TV3 i desenes de curtmetratges de ficció.