El Districte de Sant Andreu fa balanç de l'acció de govern dels últims 4 anys

01/03/2023 - 09:15

Detallem les actuacions que s'han portat a terme per part de l'Ajuntament. Pots consultar cada projecte per àrea i també a nivell de barri descarregant-te la Memòria del mandat 2019-2023.

El tancament d’aquest període ve marcat per l’excepcionalitat de la situació generada arran de l’esclat de la pandèmia el març del 2020. En aquest sentit, l’habitual funcionament de les institucions, especialment d’aquelles de proximitat com el Districte de Sant Andreu, es va veure alterat per la necessitat de donar resposta a la ciutadania. Per això, l’administració municipal va reorientar els objectius per garantir les prioritats sanitàries, socials i econòmics d’aquells moments tan complicats. Des de l’Ajuntament i des del Districte es va crear un fons covid dotat amb 90 milions d’euros que va permetre afrontar la situació.

Malgrat l’entrebanc al llarg de gairebé dos anys, “s’han aconseguit fites que aquells març del 2020 semblaven impossibles”, assegura la regidora del Districte, Lucía Martín. I afegeix: “Sempre he cregut que, perquè una institució funcioni, cal tenir una ciutadania organitzada, propositiva, reivindicativa i exigent, i això és el que m’he trobat com a regidora de Sant Andreu: unes veïnes compromeses amb els seus barris, a les quals hem escoltat des del principi, sense defugir mai dels conflictes”.

En aquest sentit, destaca el desencallament de projectes que s’havien vist aturats en els últims anys. Durant aquest període 2019-2023 s’ha iniciat la construcció (després de 25 anys d’endarreriment) dels edificis per a les persones reallotjades a la Trinitat Nord, s’han posat en marxa les obres del nou CEM La Sagrera, s’han engegat les obres del Museu del Treball al recinte Fabra i Coats i s’ha urbanitzat la plaça del Canòdrom, entre d’altres fites.

Aquest ha estat un mandat amb mirada feminista i amb una ferma aposta per l’educació, amb la protecció dels entorns escolars, la millora dels patis i la cessió de nous espais per a usos formatius. També s’han construït nous habitatges públics, sent el districte que més oferta ha generat en els últims anys, i s’ha treballat amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat a tot arreu. En el document adjunt, es detallen totes aquestes novetats indexades per àrea temàtica i desglossades per barris, perquè tota la ciutadania n’estigui al cas de les feines realitzades per l’administració del Districte.