'Menopausa rebel' i 'Negra' arriben als equipaments de La Sagrera i ens proposen, a més, una dinamització

25/04/2023 - 11:51

Els dimarts 23 i el dijous 25 de maig podrem gaudir d'aquest passi de documentals independents en un circuit creat entre el Casal de Barri Torre de la Sagrera i el Centre Cívic La Sagrera "La Barraca".

Aquí pots consultar els horaris i llegir la sinopsi de les dues cintes que es projectaran entre els equipaments de La Sagrera:

23/05

Passi del documental: Negra

Lloc: Casal de Barri Torre de la Sagrera

Horari: 19 h

Organització: Districte de Sant Andreu

“Tenia set anys quan algú em va dir ‘negra’ al carrer. Em vaig girar per veure a qui li deien, i vaig adonar-me que era a mi. Aquell dia vaig saber que era negra i els riures la voltant em van fer pensar que potser no era una cosa bona… Això m’havia passat només a mi o també a altres dones?” Negra narra l’exploració de la directora en busca d’altres dones afrodescendents a Mèxic. Cinc dones teixeixen les seves històries compartint el racisme viscut, però també els processos de resistència i auto-acceptació, així com les estratègies construïdes per transcendir els estereotips i celebrar la seva identitat. Després del passi del documental treballarem una reflexió sobre la temàtica amb el públic assistent.

 

25/05

Projecció del documental: Menopausa rebel

Lloc: Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”

Organització: Districte de Sant Andreu

Gran Bretanya/Itàlia, 2013, 26 minuts. VOSE/VOSC. 

“La menopausa és el començament de la vida!” Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l’experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa la Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adele Tulli recull a Menopausa rebel les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de completa llibertat”. Després del passi del documental treballarem una reflexió sobre la temàtica amb el públic assistent.