Cicle de Drets i discapacitat: El dret a decidir

26/05/2023 - 12:46

El proper dimarts 6 de juny celebrarem una taula rodona amb diferents expertes per analitzar la temàtica. Serà en el Casal de barri Torre de la Sagrera.

La Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada el 13 de desembre de 2006 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, estableix a l’article 12 que totes les persones tenen capacitat jurídica en igualtat de condicions. Aquesta resolució inclouria tots els aspectes de la vida i obliga els estats part a adoptar les mesures pertinents per proporcionar el suport necessari per tothom.

En aquest sentit, i de la mà de la Taula d’entitats de Persones amb Discapacitat del Districte de Sant Andreu, abordarem les qüestions relatives a la plena autonomia de totes les persones independentment de les seves condicions físiques o psíquiques.

La taula rodona, centrada en EL DRET A DECIDIR, tindrà lloc el dimarts 6 de juny en la sala d’actes del Casal de Barri Torre de la Sagrera en horari de 17.30 a 19 h. L’activitat anirà a càrrec d’Anna Grañana, tècnica superior en dret de l’Ajuntament de Barcelona. Acompanyarem la sessió amb el document de decisions anticipades a càrrec d’Hernan Sampietro, d’Activament. Moderarà l’acte Elena Godoy, cap de l’àrea d’Habitatge d’ACIDH, que treballa amb persones amb intel·ligència límit, entitat membre de la XAVI (Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent).

L’acte comptarà amb mesures d’accessibilitat comunicativa, prèvia demanda .Si necessiteu interpretació en llengua de signes i/o subtitulació en pantalla es pot demanar  per correu a yanguita@bcn.cat fins el dijous 1 de juny.